Bohemka udeřila po standardkách

Na začátku a na konci zápasu rozhodli Šmíd a Schick, Klokani postupují.

Bohemka udeřila po standardkách

Bohemka odjela ke druhému kolu národního poháru Mol Cup do Hradce Králové, kde se utkala s divizním celkem FC Olympia Hradec Králové. Domácí celek ještě letos nepoznal hořkost porážky, navíc v divizi po čtyřech zápasech vládl tabulce s výsledkem 12:0.

Na první branku zápasu nemuseli fanoušci čekat dlouho. Klokani totiž proměnili hned první příležitost, kterou si v Kuklenech vypracovali. Michal Šmíd se ve vápně dostal po rohovém kopu k odraženému míči na hranici malého vápna a ten dokázal propasírovat přes hradbu těl do sítě. Gólman Kobos byl tak letos poprvé překonán.

V jedenácté minutě rozvlnil síť záložník Poděbradský. Naštěstí se ale míč snášel k brance z vrchu a o gól se tak nejednalo. To bylo vše, co si domácí v první půli vypracovali. Nebezpečné akce se totiž odehrávaly na druhé straně hřiště.

Od dvacáté minuty prvního dějství totiž Klokani přebrali otěže zápasu a drželi míč, domácí Olympia pouze bránila. Z dálky to zkoušel několikrát Jindřišek, Bartek zakončoval ze strany, nebezpečné centry do vápna posílal především Mosquera. Bohužel nic z toho se neuchytilo. Před koncem první půlky ještě střílel z prostředka vápna kolumbijský záložník, nakonec to ale nebyla nebezpečná situace.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce domácí Olympia zlepšila svůj výkon. Šmíd musel zastavit v úniku kapitána Klapku. Očovanovu střelu zase zblokoval Gajič. Nebezpečně vypadala situace z 60. minuty. To ve vápně nejdříve promáchl Korba, poté i Klapka, až se k míči dostal zase Očovan. Ten ale pro změnu mířil vysoko nad branku.

Branka přišla v 69. minutě. Krejčík se dostal do vápna, naznačoval neustále střelu, až nakonec zamířil k bližší tyčce a překonal brankáře Fryštáka – 1:1.

Domácí byli při chuti, slibnou standardku vybojoval v rohu hřiště Korba. Olympia z ní ale naštěstí neudeřila. Ke slovu se začala hlásit i Bohemka. Hodně aktivní byl střídající Acosta, který svojí rychlostí dělal obraně domácích velké problémy.

V 83. minutě Bohemka udeřila opět po standardce. Čížek ve vápně našel dlouhym autem Schika, který poslal hlavou Klokany opět do vedení. To už si „milánští“, hostující nastoupili totiž v modročerné venkovní variantě dresů, pohlídali a postoupili do třetího kola národního MOL Cupu.