Pivarník: Je to plusový bod

Roman Pivarník a Karel Jarolím hodnotí sobotní duel Mladá Boleslav vs. Bohemians.

Pivarník: Je to plusový bod

Tradičně se před zástupce médií dostavil jako první kouč hostů - Roman Pivarník.

"Přijeli jsme s tím, že chceme navázat na poslední zápasy," začíná povídání o předzápasové taktice: "Chtěli jsme být aktivní. Věděli jsme, že Boleslav je silná v kombinaci a snaží se dávat průnikové přihrávky za obranu, na to jsme se chystali."

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)
Dále již pokračuje samotným zápasem: "Dokázali jsme eliminovat silné stránky domácích, z brejku jsme se dostali do vedení a je škoda, že jsme ho neudrželi. Měli jsme ještě dvě situace, ze kterých by góly měly padat," vyjadřuje se k neproměněným šancím Jiráska a Mosquery. "Je to pro nás každopádně plusový bod," hodnotí kladně konečné účtování: "Věděli jsme výsledky z ostatních stadiónů, které nám nenahrály, takže jsme vycházeli z toho, že se tu musíme pokusit bodovat."

"Nemáme problém s náladou v kabině, teď nám po posledních výsledcích roste sebevědomí," informuje o rozpoložení hráčů. Následně závěrem ještě vyjadřuje obavy dle jednoho srovnání s loňskou sezónou: "Bohužel remíz je hodně, sbíráme to po bodech, je to jako Liberec minulý rok, který měl také hodně remíz a dostal se do problémů."

Svého kolegu poté vystřídal trenér domácích - Karel Jarolím.

"Bohemka přijela se zabezpečenou obranou a brejky," hovoří o herním projevu soupeře i svého družstva: "Připraveni jsme na to byli, inkasovaný gól byl po naší chybě v šestnáctce. Měli jsme převahu, ale některé situace jsme nevyřešili nejlépe," pokračuje ve svém rezultátu: "Naše útočení bylo jen po šestnáctku, nezahrávali jsme dobře standardky. Chybělo nám více nápadů, jako při tom gólu, kdy jsme se dobře dostali za obranu," dává přirovnání k brance Ondřeje Zahustela.

"Navíc jsme měli štěstí, že Mosquera netrefil prázdnou bránu," nepřeceňuje dnešní výkon Mladé Boleslavi: "Ve druhé půli jsme kromě Kúdelovy šance nic neměli. Bohemka bránila opravdu dobře, ale bylo to hlavně o tom, že nám chyběla nápaditost a klid," hledá příčiny toho, že jeho svěřenci nedokázali naplno bodovat: "Poslední utkání na podzim doma jsme rozhodně chtěli vyhrát." Čímž se dostává na úplný konec své rozpravy: "Bohemce se teď daří, což potvrdila."