Obě generálky vyšly podle představ

Klokani si připsali dvě výhry a domů poletí na vítězné vlně.

Obě generálky vyšly podle představ

V poslední den soustředění se do programu vložilo o jedno utkání navíc - s druholigovým rumunským celkem CS Gaz Metan Mediaş – a před svěřenci trenéra Romana Pivarníka stál nelehký úkol – zvládnout utkání vždy pouze v jedenácti lidech bez možnosti střídání. I přesto své soupeře jasně přehrávali, částečně se však trápili v zakončení.

Nejdříve Bohemka nastoupila dopoledne proti rumunskému celku. A hned zkraje zápasu se objevil ve slibné příležitosti Čížek, před kterým zívala odkrytá branka, ovšem střelou trefil posledního obránce. Po něm se prokličkoval do šance Schick, ovšem střelou směřující na zadní tyčku neprostřelil brankáře.

CS GAZ Metan Mediaş - Bohemians
CS GAZ Metan Mediaş - Bohemians
V 19. minutě našel přihrávkou pod sebe mladý útočník nabíhajícího Bartka, jeho střela se ale odrazila od vzdálenější tyčky zpět k brankáři. O pět minut později číhal na přední tyčce opět Schick, ale Havlův centr nedokázal využít.

I ve druhém dějství pokračovala dominance zelenobílých. Při ojedinělém útoku sice mohl jít rumunský celek do vedení, když by využil svoji stoprocentní šanci, ale jinak hráli Klokani s míčem na svých kopačkách.

Po více než hodině hry uvolnil Bartek nabíhajícího Schicka, naběhl si do vápna, ale na centr vytáhlého útočníka nedosáhl ani on, ani Čížek stojící na penaltě. Za čtyři minuty se objevil v šanci Schick. I přes výrazné fauly na jeho osobu se dostal do vápna, prudce vystřelil, ale branku i přesto nevstřelil.

Když už to vypadalo, že dojde k bezbrankové remíze, vběhl do vápna Havel, dostal načasovanou přihrávku a v rozhodující chvíli potvrdil mládežnické instinkty střelce a rozhodl o naší dopolední výhře.

Klokani potvrdili roli favorita, herní převahu potvrdili brankou v závěru a připsali si těsnou výhru 1:0.

Ve druhém utkání čekal na zelenobílé kazašský celek Irtyš Pavlodar FK, kde ve dresu soupeře nastoupil od začátku i Mantas Kuklys, bývalý hráč Bohemians. I v tomto duelu byla aktivnějším týmem Bohemka, i přes velmi nepříjemné povětrnostní podmínky, které panovaly na hřišti u moře po celou dobu zápasu.

Ve 13. minutě vypíchl Lulič míč uprostřed hřiště, dostal ho do běhu, uvolnil na pravé straně Proška, který se rozhodl pro střelu. Tu ještě brankář dokázal vyrazit, na dorážku Mikuše byl již krátký.

Irtyš Pavlodar FK – Bohemians Praha 1905 0:3 (0:1)
Irtyš Pavlodar FK – Bohemians Praha 1905 0:3 (0:1)
Po půl hodině hry se na kraji vápna hezky uvolnil Mikuš, následnou střelu ale poslal mimo bránu. O chvilku později bohužel v malém vápně Prošek nedosáhl na Mosquerův centr, a poločas jsme tak zakončili hubeným vítězstvím.

Druhá půle byla také kompletně v naší režii, ze které těžil Mikuš. Nejdříve slovenský útočník ohrozil brankáře ze standardní situace. Branku si ale připsal až v 71. minutě, když se postavil k zahrání pokutového kopu. Ten nařídil rozhodčí po faulu na Luliče. Mikuš poslal míč doprava nahoru a rázem jsme vedli 2:0.

Patnáct minut před koncem byli místní diváci svědky krásné akce na levé straně hřiště. Mosquera si několikrát vyměnil míč s Luličem, v poslední chvíli i patičkou, chorvatský záložník se ve vápně ještě vyhnul soupeři kličkou, ale míč poté poslal pouze na tyč.

Těsně před koncem uzavřel hattrick Mikuš. Po individuální chybě a ztrátě míče po autovém vhazování se dostal míč až k Mikušovi, který nájezd na brankáře chladnokrevně proměnil a uzavřel skóre generálky na 3:0.