Z deštivého Brna bez bodu

Utkání dvou rozdílných poločasů. 

Z deštivého Brna bez bodu

Netradiční termín si liga přichystala pro fanoušky Bohemky. V sychravý páteční večer si do moravské metropole Klokani přivezli takřka stejnou sestavu jako během minulého zápasu s Liberecem, vyskytla se však jedna změna, kdy zraněného Hubínka nahradil ve středu pole Čížek. A jak to byla šťastná ruka ukázala hned třetí minuta. Mosquera si zpracoval sám míč na levé straně a vyslal přesný centr právě na Čížkovu hlavu. Tomu už při jeho zkušenostech nezbylo nic jiného, než jej uklidit na přední tyč a poslat Bohemians do vedení.
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)


Klokani byli v euforii a hnali se kupředu, tlačili Zbrojovku. Bohužel však přišla jedenáctá minuta a centr Keresteše, který si Švec nešťastně srazil do vlastní brány, bylo vyrovnáno. Poté přišla ještě po půlhodině hry šance Řezníčka, jenž poslal na bránu ránu z první a Zlámal se měl co ohánět, aby míč vyrazil alespoň na roh. Následně byla hra opět v režii Bohemky. V sedmatřicáté minutě se Čížek prodral přes houf těl vstříc bráně strážené Melichárkem a v souboji jeden na jednoho proti Košťálovi vystřelil těsně vedle zadní tyče. I nadále byli Klokani na balónu a tlačili, vážnější šanci si však nevypracovali. 

FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:1)
Do druhého poločasu naopak vstoupili lépe hráči Brna. Dlouho se hrálo bez vážnějších příležitostí, více na balónu ale byli hosté, což se projevilo první velkou šancí v sedmapadesáté minutě. Zlámal vyrazil centr pouze na nohu Zoubeleho, který nikým netísněn poslal míč mimo bránu. Chvíli poté znovu v permanenci Zbrojovka, kdy Škoda vysunul Paška. Hráč Brna však v souboji kdo s koho neuspěl proti poloodkryté bráně. 

I nadále se hrálo hlavně na polovině Klokanů, což se jim nakonec čtvrthodinu před koncem vymstilo. Havel zatahal Řezníčka za dres, z čehož resultovala standardní situace. Ty při absenci Zavadila nyní zahrává Keresteš a nutno říci, že velmi dobře, i z této totiž byl gól v síti brankáře Zlámala. Slovenský krajní hráč zatočil míč přesně na hlavu Michala Škody a bratr bývalého hráče Klokanů ho neměl problém uklidit do brány. 

Bohemka se snažila oživit hru střídáními, to se jí však bohužel nepovedlo. I přes snahu prosadit se do útoku to bylo Brno, kdo diktoval tempo zápasu. Klokani měli hodně co dělat, aby přežili šance Jovanoviće a Keresteše, i tak se ale skóre zápasu již nezměnilo. Bohemians prohráli v Brně 2:1.