Klokani v první lize definitivně zachráněni

Další venkovní vítězství pro Bohemians.

Klokani v první lize definitivně zachráněni

Sestava Bohemky nedoznala oproti předchozímu střetnutí se Slavií žádných změn. Na netradičním postu ve středu zálohy se znovu objevil Bartek, na hrotu operoval za zraněného Čížka Schick.

Klokani vlétli do zápasu proti již jistě sestupujícímu Baníku velmi zostra. Hned v šesté minutě prošel z levé strany do vápna Havel, obhodil si obránce a jeho ránu směřující do branky ještě lehce tečoval Schick. Bohemka byla hned zkraje ve vedení a dávala hodně zabrat trápící se obraně Ostravy. Především levá strana řízená Mosquerou byla dějištěm rodících se akcí. Ve třinácté minutě se právě Mosquera jako lasička prohnal do vápna a přihrál úplně volnému Schickovi, ten z tutové pozice poslal balón pouze k brankáři.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
O dalších šest minut později to byl znovu křídelník z Kolumbie, který našel před bránou úplně volného Jiráska. Tomu se tváří v tvář brankáři zamotal míč pod nohama, tím pádem obrovská branková příležitost vyzněla do ztracena. Na příští velkou šanci se čekalo poměrně dlouho, úvodní nápor Klokanů mírně opadl. V šestatřicáté minutě ale bylo opět ve Vítkovicích živo. Jiráskova průniková přihrávka našla za obranou Schicka, mladý útočník Bohemky ale v brankové příležitosti selhal a netrefil bránu. Hned následující minutu se znovu k Schickovi dostal balón odražený od obránce, ani tentokrát sám před gólmanem nedokázal forvard Klokanů přesně zamířit.

Když už se začalo schylovat k poločasové přestávce, Bohemka udeřila. Jirásek vysunul do samostatného úniku Bartka. Ten byl sice nejprve zastaven obráncem, dokázal se ale z jeho područí i tak vymanit a nakonec zamířit brankáři mezi nohy. Hned poté byla první půle ukončena a hráči v zelenobílých dresech šli do kabin s dvougólovým vedením.

Do druhého herního dějství Ostrava dvakrát vystřídala a vtrhla do zápasu jako velká voda. V padesáté minutě tlak Baníku vyústil ve faul na Šašinku ve vápně a penaltu. Tu s přehledem Hrubý proměnil a rázem bylo znovu o co hrát, Klokani vedli již jen o jednu branku. Bohemka byla v neustálém presu od ataků hráčů Baníku a mnoho závarů ve vápně jen o kousek neskončilo gólem.

Trenér Pivarník tedy poslal oživit zápolení Akulininem a hra se poměrně uklidnila. Až do dvaaosmdesáté minuty byl Baník více na balónu, vážnější šance si ale nevytvořil. V již zmíněném čase tedy chtěli zahrozit Bohemians. Hubínek vysunul do samostatného úniku Akulinina, ten však ve vyložené šanci trefil pouze brankáře Šroma. Zbytek střetnutí Klokani již nepřipustili ohrožení dobrého výsledku a zkušeně rozkouskovali hru. Další branka tudíž nepřišla a Klokani vezou ze stadionu ve Vítkovicích tři body.