Rozhodla jedna standardní situace

I přes pozitivní výkon Bohemka svému soupeři podlehla.

Rozhodla jedna standardní situace

V obrovském vedru nastoupili hráči Bohemians ke druhému přípravnému utkání, tentokrát v Doubravě proti Jablonci. Právě i počasí a zároveň těžká příprava v nohách fotbalistů obou táborů slibovala velmi vyrovnanou bitvu.

Do první příležitosti se dostali hráči v černém. Mladý Díl dobíhal Zlámala, který váhal s odkopem a poté mladíčka ve službách soupeře trefil míčem. Odražený balon naštěstí zamířil mimo tři tyče. Za chvíli se ke střele zpoza šestnáctky dostal Končal, mířil ale vedle.

Deset minut před koncem prvního dějství se do slibné šance dostal Čížek, který dostal krásný balon za obranu. Centr bohužel neprošel až do vápna, obrana soupeře srazila míč na rohový kop. Ten zahrával právě sedmatřicetiletý křídelník a našel před brankářem úplně volného Krcha, kterému ovšem míč až nečekaně lehce přistál na kopačce, ze které se bohužel odrazil jen těsně vedle tyče.

Do začátku druhé půle vyslal trenér Koubek šest nových hráčů a aktivita byla především na straně zelenobílých hráčů. To se hned projevilo v příležitostech svěřenců trenéra Koubka. Po deseti minutách dostal hodně prostoru uprostřed hřiště Jirásek, ovšem míč vyslal vysoko nad branku. O minutu později musel Rys odhlavičkovat míč mířící do brány.

Hezkou akci o dvě minuty později začal Jirásek, ten uvolnil na pravé straně Mosqueru, který okamžitě sklepnul míč pro Křapku. Ten zamířil technicky k tyčce, ale brankář Valeš byl brzy u tyčky a míč vyrazil na roh.

Deset minut před koncem si příležitost vypracoval Havel, který netradičně nastoupil na levém kraji zálohy. Rychlou kličkou do středu se uvolnil a zamířil míč po břevno. Hezký zákrok si připsal Valeš a jen díky němu bylo skóre stále 0:0.

Když už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, k trestnému kopu se postavil domácí Mehanovič a krásnou střelou obstřelil zeď a zamířil přesně k tyčce Fryštákovy branky. Jablonec se i přes slabší druhý poločas mohl radovat z výhry.