Jeslínek: Takhle doma nemůžeme prohrát

Svůj první start v Ďolíčku komentuje Jiří Jeslínek.

Jeslínek: Takhle doma nemůžeme prohrát

Pro Virtuální Ďolíček zhodnotil utkání také Jiří Jeslínek. Jeho dojmy z prvního startu v dresu Bohemians se dozvíte v rozhovoru.

Svůj debut sis asi představoval jinak.
Ano, ale bohužel jsme pokazili začátek. Nikdo to takhle nechtěl a všichni byli nažhavení. Bylo to málo a musíme víc zabojovat.

S jakými pokyny jsi šel na hřiště?
Nastoupil jsem s účelem rozhýbat ofenzivní hru. Moc se to nepovedlo, protože jsme ve druhé půli skoro nic nevymysleli. Jediný, kdo ohrozil branku, byl Tomáš Čížek. To je strašně málo. V první půli jsme měli více šancí. Bohužel jsem se ještě podepsal pod druhý inkasovaný gól. Nezachytil jsem pohyb hráče, kterého jsem měl hlídat. Vina padá na mě.

Začátkem týdne jsi byl ještě v kádru Dukly Praha. Jak se seběhl tvůj příchod do Bohemians?
V pondělí jsem patřil ještě do základní sestavy na Dukle a byli jsme na všem domluveni. Ve středu ráno mi obratem řekli, že majitel má jiné plány a tudíž se mnou nepočítají. Ve čtvrtek už jsem šel na trénink s Bohemkou a po tréninku jsme se domluvili na smlouvě.

Doprovází tě i střížkovská minulost. Nemáš obavy o to, jak tě fanoušci přijmou?
Slovní spojení „nesnášíme Střížkov“ platí asi pro každého fanouška Bohemky. Tomu absolutně rozumím. V té době jsem byl ale mladý a neměl jsem na vybranou. Chtěl jsem hrát ligu a Střížkov mě vzal do týmu. Svými výkony chci pomoci tady v Bohemians, aby se to nikomu už nevybavilo.

Nějakou dobu jsi působil v zahraničí. Co rozhodlo pro návrat do České republiky?
Každý fotbalista z české ligy rád odejde do zahraničí, když se mu naskytne příležitost. Já měl jako první možnost odejít na Ukrajinu a potom jsem měl nabídky ze čtyř zemí. Prošel jsem skrz ně a poznal nový fotbal, kulturu a naučil se jazyk. Zajímalo mě to. Teď se chci víc věnovat rodině, mám dvouletého syna.

V příštím domácím utkání nás čeká Sparta. Bude to pro tebe pikantní souboj?
Určitě ano. Na Letné jsem strávil dvanáct let. Sparta mě vychovala, tady bude výborná atmosféra a fanoušci si zaslouží lepší výsledek než ten dnešní.

Ještě před zápasem se Spartou nás čeká Plzeň. Co mohou fanoušci od tohoto měření sil očekávat?
Jedeme tam jako outsideři a každý předpokládá výhru Plzně. Nám to může jenom pomoci, protože my můžeme jen překvapit. Musíme odevzdat maximum. Dnes jsme ztratili tři body, které jsme měli jednoznačně získat. I když hrajeme s těžšími soupeři, tak chceme bodovat.

Na tým bude vytvářen větší mediální tlak. Je to ostudné prohrát s nováčkem rozdílem třídy.
Je to bezpochyby ostuda. Nemůžeme si dovolit takhle doma prohrát. Musíme odevzdat všichni maximum a věřit, že to dokážeme zlomit. Ještě nám zbývá dvacet devět kol do konce soutěže. Máme to ve svých rukou.

Ve druhé půli jsme se sesypali. Za jaké příčiny?
Hodně to ovlivnil první gól. Myslím, že Hradec už hrál na remízu, ale ta branka je dostala na koně. My jsme se potom dopustili individuálních chyb u dalších dvou gólů.

Co nám včera chybělo k lepšímu výsledku?
Jedním z hlavních faktorů byla určitě agresivita. Byli jsme málo důrazní a nedostali se hlavně ve druhé půli do koncovky.

Budou trenéři dávat na tuto porážku větší důraz?
Tím jsem si jist. Tohle nebyl boj o záchranu, ale bitva o šest bodů. V naší pozici musíme brát doma tři body, protože venku to budeme mít těžší.

V průběhu druhé půle jsi hrál i středního záložníka. Kde ses cítil lépe?
To je individuální. S Tomášem Čížkem jsme se prohodili. Mě je jedno kde budu hrát. Jsem zvyklý na všechny ofenzivní posty. Vyplynulo to ze hry.