Prohru s letenským favoritem zavinily hrubé chyby

Sparta vyhrála v Ďolíčku 2:0 góly Juliše a Ďočkala

Prohru s letenským favoritem zavinily hrubé chyby

Samotný úvod zápasu třetího kola fotbalové ligy mezi Bohemians a Spartou obstarala zpěvačka Tonya Graves, v horším světle se představili ale fanoušci hostí, kvůli kterým se zápas hned po minutě přerušoval. Pak už se rudí dostali do prvních šancí a Tomáš Fryšták musel obstarat první zákroky, když se do střeleckých pozic uvnitř pokutového území dostali Šural s Marečkem.

Rychlý protiútok Klokanů po deseti minutách mohl využít mladík Kuchta. Jeho ránu z hranice šestnáctky zablokoval Mazuch rukou, rozhodčí Nenadál se rozhodl pokutový kop nenařídit.

Sparťané se poprvé radovali v 18. minutě. Při průniku z pravé strany zaváhal Havel, jehož sražení směrek k vlastní brance sice Fryšták ještě na brankové čáře vyrazil, jenže přímo na kopačku Juliše. Ze dvou metrů už to byl pro hrotového útočníka hostí jednoduchý kop.
Sparťan Bořek Dočkal v souboji
Sparťan Bořek Dočkal v souboji

A když Gajič udělal přesně po třiceti minutách další hrubku, rozdíl se zdvojnásobil. Zelenobílý stoper se nechal na pozici posledního obrat Bořkem Dočkalem, reprezentant postupoval sám na Fryštáka, a precizním dloubnutím ukázal, proč je jednou z letenských opor.

Trpělivě a přesně bránící soupeř nepustil domácí ve zbývajícím průběhu první půle do jediné šance. O střelu se pokusil jen Michal Hubínek, rána mu ale nevyšla. Pokus Dostála v nastavení úvodní pětačtyřicetiminutovky dopadl stejně.

Tomáš Fryšták se vytáhl i v úvodu druhého poločasu. Pod domácím kotlem efektně zlikvidoval hlavičku Kadlece a o chvíli později musel reflexivně zasahovat proti ráně Marečka. Dělovku vyrazil a ještě se stihl vrhnout pod nohy dotírajícímu Costovi.

Klokani se k závaru před Koubkovou brankou dostali po hodině hry. V nadějné pozici byl Dostál, jenže Costa si tentokrát splnil obranné povinnosti, míč doslova zalehl.

Na hrotu útoku se neprosadili bohužel Kuchta, Jeslínek ani v závěrečné čtvrthodince Mikuš. Vicemistr si profesorským pojetím fotbalu pohlídal vítězství 2:0 a připravil Klokanům druhou domácí porážku v sezoně.

Příští zápas hrají Klokani za týden na Slovácku.