Krch: Musíme začít bodovat

Utkání se Spartou hodnotí Daniel Krch.

Krch: Musíme začít bodovat

Derby v tiskovém středisku zhodnotil smutný Daniel Krch. Současně vyhlíží cíle v příštích dvou zápasech. Vše v interview.

Dnes jsme si dali v podstatě dva góly sami.
Je to pravda. Vstoupili jsme do zápasu špatně, oproti Spartě, která měla hodně ostrý nástup. My nebyli schopni reagovat na tempo hry, což se odrazilo na tom, jak se odehrálo prvních dvacet minut. Sparta si vývoj zápasu pohlídala.

V čem byla Sparta lepší?
Nesbírali jsme odražené míče. Souboje jsme buď vyhráli, nebo prohráli, tak ty druhé míče jsme měli získat pod svoji kontrolu. Získala je Sparta, která má kvalitu na to, aby rozehrála své útočné akce. V tom bych viděl největší rozdíl.

První gól padl po nešťastných zákrocích naší defenzivy.
Bohužel ano. Ondřej Zahustel centroval ze strany před branku, zblokovali jsme si to sami do brány a Lukáš Juliš už jen doklepl balón do branky.

V desáté minutě byla Kuchtova střela zblokována. Vypadalo to na zákrok rukou. Mohl to být zlomový okamžik v derby?
Neviděl jsem to. Stál přede mnou hráč, který mi bránil ve výhledu. Vím, že Jan Kuchta vystřelil a trefil Mazucha. Fanoušci pískali, hráči se zlobili, ale rozhodčí na nic neukázal.

Nevytvořili jsme si žádné šance. Co jsme dělali špatně?
Chyběla nám odvaha. Druhý poločas jsme se aspoň dostali do hry. Začali jsme hrát, ale bylo to bez šancí. Musíme se nad tím zamyslet.

Do zápasu nemohli nastoupit Martin Hašek s Viktorem Budinským. Podepsalo se to na předzápasové přípravě?
Mohlo to tak být. Spíš byl pro nás problém vložený pohárový zápas se Štěchovicemi, máme úzký kádr, někteří hráči jsou zranění. K tomu přibyli dva hráči, co nemohli proti Spartě hrát. Odehráli jsme takový anglický týden, na to nejsme zvyklí.

Na jaře jsme měli Spartu na lopatkách a nezbývalo mnoho k tomu, abychom ji po několika letech porazili. Proč jsme dnes nezopakovali podobný výkon?
Naše základní sestava se z poloviny obměnila, oproti zápasu z minulé sezóny. Hráči přicházeli v průběhu přípravy. Snažíme se to dát dohromady, dnes to nebylo ono.

Ve dvou domácích zápasech jsme nedali jediný gól. Fanouškům nabíhají rok staré vzpomínky.
My doufáme, že se minulý ligový ročník opakovat nebude. Když jsme měli po jedenácti kolech pět bodů. Chceme co nejdřív začít bodovat.

V příštím kole nás čeká venkovní utkání na Slovácku. Potom do Ďolíčku zavítá Jablonec. Bude třeba se do reprezentační přestávky bodově odrazit ode dna a aspoň čtyři body uhrát.
Samozřejmě. Nesmíme si nechat ujet vlak jako minulý ligový ročník a poté dohánět bodové manko na poslední chvíli, jak to tady na Bohemce poslední roky děláme.