Dominik Mašek čerstvou posilou Klokanů

Trenér Koubek přivítal na tréninku nového hráče do ofenzivy.

Dominik Mašek čerstvou posilou Klokanů

Tým potřebujeme nutně doplnit,“ končil sobotní hodnocení utkání v Uherském Hradišti hlavní trenér Miroslav Koubek. V úterý již mohl přivítat novou tvář v kabině. Dominik Mašek totiž rozšíří řady Klokanů.

Dominik Mašek přestoupil do Bohemians
Dominik Mašek přestoupil do Bohemians
Nejmladší hráč, který kdy v historii nastoupil v české nejvyšší soutěži. Přesně 15 let a 322 dnů bylo Maškovi, když v dresu Příbrami nastoupil do vítězného utkání v roce 2011 proti Baníku Ostrava. V lednu roku 2014 přebral již počtvrté ocenění mládežnický fotbalista roku, a zapsal se tak do historie českého fotbalu, když překonal zisk tří trofejí Václava Kadlece. To již třetím rokem působil v německém Hamburku, kam přestoupil v šestnácti letech z Příbrami. Do bundesligového áčka se neprobojoval, tak přestoupil a zkusil štěstí v Nizozemí. V tehdy prvoligovém klubu SC Cambuur Leeuwarden ovšem nedostával tolik příležitostí, kolik si představoval. Navíc si v březnu tohoto roku v utkání juniorky přetrhl vaz v koleni a od fotbalu si musel odpočinout. Nyní přichází za novou výzvou do Ďolíčku.

V únoru tohoto roku psala média v souvislosti s Dominikem Maškem o zájmu konkurenční Slavie. Talentovaný mladík ovšem přestoupil na konci srpna do Bohemky, kde má rozšířit konkurenci v ofenzivních liniích. „Bohemka investuje do své budoucnosti. Dominik před čtyřmi lety odcházel do Hamburku jako největší talent českého fotbalu. Věříme, že svůj potenciál u nás rozvine a proběhne u něj restart v dospělém fotbale,“ řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. Ofenzivní hráč s reprezentačními zkušenostmi přichází do Vršovic na přestup, s klubem podepsal smlouvu na následující tři sezony. Představení hráče přinese Virtuální Ďolíček dnes odpoledne.