Filip Blecha hráčem kola Juniorské ligy

Záložník se díky dvěma trefam do sítě Dukly dočkal ocenění.

Filip Blecha hráčem kola Juniorské ligy

Skvělý začátek sezony v Juniorské lize prožívají fotbalisté Bohemians Praha 1905. Mužstvo, které se v loňském ročníku krčilo u dna tabulky, se aktuálně nachází na výborném druhém místě. V posledním utkání ukázali klokani svoji sílu proti Dukle, jíž nasázeli během první části pět branek a nakonec zvítězili vysoko 5:2. K cenné výhře v derby pomohl i svými dvěma góly devatenáctiletý záložník Filip Blecha.

Pořádně divoký zápas proti Dukle jste rozhodli v prvním poločase, kdy jste soupeři nasázeli pět gólů. Jak byste zpětně zhodnotil utkání?
Bylo to opravdu divoké. Jako poněkolikáté v této sezoně jsme brzy pustili soupeře do vedení, ale naštěstí se nám daří tyto zápasy otáčet, což je dobře. Po inkasované brance se naše hra výrazně zvedla, brzy jsme vyrovnali a začali mít navrch. Poté jsme přidali postupně další branky a myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili.

Během první půle padlo neskutečných sedm gólů. Zažil jste někdy podobný poločas?
Myslím si, že jsem podobný zápas už zažil. Rozhodně ale takových utkání bylo málo, možná dvě maximálně.

Filip Blecha - podzim 2016
Filip Blecha - podzim 2016
Vy jste zamířil proti Dukle do černého hned dvakrát. Jak byste popsal oba své góly?
První trefu jsem dal po parádní práci kluků, kteří výborně po rohu vykombinovali soupeře, a mně stačilo, jako hráči přibíhajícímu z druhé vlny, na málem vápně jen správně nastavit nohu. Při druhém gólu jsem si naběhl mezi beky, kam jsem dostal výbornou přihrávku, kterou jsem si jedním dotekem zpracoval a pohotově zakončoval k tyči.

V letošním ročníku jste vstřelil již čtyři góly. Jak jste s tím spokojený a na jakou metu cílíte?
Já jsem zatím spokojený. Pokud by to pokračovalo podobným tempem, byl bych za to samozřejmě rád. Hlavní ale je, aby se dařilo celému týmu.

Po sedmi kolech máte na svém kontě více než polovinu bodů, které jste získali v uplynulé sezoně. Čím to je, že v letošním ročníku zatím hrajete o čelo tabulky?
Je to paráda a nikdo to nečekal. Nemůže to být teď již náhoda, že předvádíme slušné výkony. Důvod bych viděl v pohodové atmosféře, kterou v týmu máme.

Vy působíte v Juniorské lize první sezonu po příchodu z dorostu. V čem vidíte hlavní rozdíl mezi oběma soutěžemi?
Juniorská liga není špatná soutěž, je podle mě více ofenzivnější než dorostenecká, v našich zápasech padá více gólů. Je to asi tím, že nejsou utkání tolik svázána taktikou jako v dorostu.

Před rokem jste absolvoval přípravu v A-týmu a odehrál za něj několik přípravných zápasů. Věříte, že by vás mohly vaše výkony katapultovat do nejvyšší kategorie?
Já s áčkem nyní pravidelně trénuji, takže doufám, že přesvědčím trenéra a dostanu šanci. Musím ale na ni počkat a stále naplno pracovat.

Před rokem jste ale měl slušně našlápnuto do dospělého fotbalu v dresu Bohemky. Proč to tehdy nevyšlo?
Bohužel jsem se zranil a následně se mi nedařilo na jaře navázat na předešlé výkony v dorostenecké soutěži. Nebyla proto moc šance, že bych se tam dostal.

Pravidelně vám chodí pozvánky do mládežnických výběrů reprezentace. Věříte, že budou přicházet i v letošní sezoně?

Je tam velká konkurence ve dvacítce, než jaká byla předešlé roky v nižších kategoriích. Mnoho kluků hraje mezi dospělými, takže mají oproti mně výhodu. Jestli se ale poštěstí, budu určitě rád.

Zdroj: Juniorskaliga.cz
Autor: Dominik Rejthar