Liga se blíží. "Jsme připraveni!" zní z Ďolíčku.

Dnes byla na programu tisková konference před startem jarní části.

Liga se blíží. "Jsme připraveni!" zní z Ďolíčku.

Bohemka na dnešek svolala novináře k tradičnímu setkání před zahájením jarní části ePojištěni.cz ligy. A ředitel klubu Darek Jakubowicz začal optimisticky. "Situace ohledně stadionu se vyřešila pondělním podpisem smlouvy o smlouvě budoucí nájemní, což bylo poslední podmínkou pro uzavření kupní smlouvy mezi magistrátem a majitelem stadionu."

Tisková konference před startem jarní části
Tisková konference před startem jarní části
Sportovní úsek musel řešit pohyb hráčů u A mužstva. "Proběhly odchody, které byly plánované," řekl na úvod sportovní ředitel klubu Miroslav Držmíšek. Ovšem následovaly i odchody, se kterými klub příliš nepočítal. "Viktora Budinského si stáhla Sparta zpět z hostování, Honza Holenda se rozhodl pro jiné pokračování a nečekali jsme ani odchod Tomáše Čížka," pokračoval Držmíšek. Ukončení spolupráce se zkušeným Čížkem posléze okomentoval více. "Bylo to rozhodnutí Tomáše, který požádal vedení klubu o předčasné ukončení působení. Představenstvo se na to včera sešlo. Tomášovi bude vyhověno a nyní probíhá již jen legislativní proces," dodal.

A jaké má kabina cíle pro jaro? "Plánování nemám rád. Když ale zopakujeme podzim a naše hra se bude lidem líbit, budeme mít poctivou hru a hráči budou za Bohemku bojovat srdcem, tak budu rád. A když bude bodů stejně jako na podzim, tak budu ještě raději," oznámil svůj cíl hlavní trenér Miroslav Koubek.

Před novináře předstoupil i Dominik Mašek: "Budeme se snažit každý zápas odvést naše maximum a nadále se zlepšovat. A když budeme podávat dobré výkony, tak s tím příjdou i úspěchy a body. Věřím, že se nám bude dařit jako na podzim."

Tisková konference před startem jarní části
Tisková konference před startem jarní části
Otázka padla i na vyhřívání hrací plochy. "Vytápět jsme začali druhého února, tudíž můžeme říct, že od třetího února běží kotel naplno," sdělil novinářům ředitel Jakubowicz. "V současné době má trávník v deseti centimetrech 7,1°C v průměru, neboť měřených míst je několik. Ve dvaceti centimetrech dokonce 7,4°C. Znamená to, že tedy splňujeme nastavené hodnoty LFA," dodal podrobnosti. "Dnes tu byl Zdeněk Philipp, který je z komise pro stadiony a hrací plochy a zhodnotil trávník jako excelentní a okamžitě připravený k mistrovskému zápasu. Jeho soukromý názor je ten, že hřiště v Ďolíčku je jedno z nejlepších v České republice," uzavřel optimisticky toto téma Jakubowicz.