Přihlašování přes externí službu

Na Virtuální Ďolíček se můžete přihlásit pomocí Google nebo Facebook účtu.

Přihlašování přes externí službu

Se spuštěním nového Virtuálního Ďolíčku bylo umožněno přihlašovat se na stránky přes existující Google nebo Facebook účet. Tato novinka je výhodná pro stávající uživatele zmíněných služeb. Pokud Google nebo Facebook účet nemáte, do Virtuálního Ďolíčku se můžete přihlásit pomocí uživatelského jména a hesla, jak bylo zvykem do spuštění nové verze stránek. Pro přihlašování do Virtuálního Ďolíčku není nutné mít účet u zmíněných externích poskytovatelů. Pokud jste ovšem registrovaní na stránkách Google nebo Facebook a máte zájem přihlašovat se zde na stránky pomocí těchto služeb, postup nastavení se liší podle toho, zda na VĎ již účet máte či nikoli.

Mám účet na Virtuálním Ďoličku
1. Přihlašte se do Virtuálního Ďolíčku běžným způsobem.
2. Po návratu na hlavní stránku po přihlášení klikněte na vaše jméno v pravém horním rohu stránky.
3. Na stránce Nastavení účtu (klikněte na vaši přezdívku) na Virtuálním Ďolíčku klikněte na odkaz "Nastavit přihlašování přes externí poskytovatele".
4. Vyberte si, zda si chcete přidat přihlašování přes Google nebo Facebook.
5. Klikněte na tlačítko "Přihlásit přes Google / Facebook". Prohlížeč Vás zavede na stránku dané služby, kde se přihlásíte svým Google nebo Facebook účtem (tento krok se přeskočí pokud jste u dané služby přihlášen/a) a dále potvrdíte souhlas se sdílením vaší e-mailové adresy se systémem Virtuálního Ďolíčku.
6. Pokud vše proběhlo správně na straně Googlu či Facebooku, vrátíte se zpět na VĎ a danou službu uvidíte v seznamu Registrovaných poskytovatelů.
7. Nyní se můžete odhlásit. Následně znovu klikněte na link PŘIHLÁŠENÍ a nyní na přihlašovací stránce zvolte možnost Přihlásit přes Google či Facebook dle vašeho nastavení výše. Pokud jste stále přihlášen/a na dané službě, přihlásíte se tímto též na Virtuální Ďolíček.

Účet na Virtuálním Ďolíčku ještě nemám
1. Na hlavní stránce VĎ klikněte na link PŘIHLÁŠENÍ v pravém horním rohu.
2. Na přihlašovací stránce zvolte jednu z možností v pravé části Přihlášení přes externího poskytovatele.
3. Prohlížeč vás zavede na stránku dané služby, kde se přihlásíte svým Google nebo Facebook účtem (tento krok se přeskočí pokud jste u dané služby přihlášen/a) a dále potvrdíte souhlas se sdílením vaší e-mailové adresy se systémem Virtuálního Ďolíčku.
4. Pokud vše proběhlo správně, zpět na VĎ si nyní musíte zvolit své jméno / přezdívku, pod kterou můžete případně psát do diskuzních fór.
5. Po zvolení přihlášení vás již systém přesměruje na hlavní stránku VĎ jako přihlášeného uživatele.

Upozornění - v některých případech se může stát, že e-mailová adresa, pod kterou jste registrován/a na Google nebo Facebooku, je již uložená v systému Virtuálního Ďolíčku, ale vy takový účet aktivně nepoužíváte. I v takovém připadě je ale nutné postupovat podle části "Mám účet na Virtuálním Ďoličku". Pokud si k účtu nepamatujete heslo, VĎ poskytuje funkci Zapomenuté heslo, která vám dovolí heslo k takovému účtu změnit.