Klokani loupili na Letné

V samém závěru srovnal Šmíd.

Klokani loupili na Letné

Svůj první ligový start si v derby proti Spartě odbyl mladý Vaníček. Premiéry v české nejvyšší soutěži se dočkal i levý bek Kocič a na hrotu útoku nastoupil poprvé v zelenobílém dresu Tetteh.

Sparta - Bohemians
Sparta - Bohemians
A hned v první desetiminutovce mohl Tetteh otevřít své střelecké konto. Aktivním a skvělým presinkem nachytal ghanský útočník stopera Kayu, na půlící čáře mu sebral míč a pelášil na branku. Ač byl tureckým obráncem v rudém dresu přidržován, tak se s balónem dostal až do šestnáctky, ale svou střelou branku přestřelil.

Domácí přežili úvodní šanci Klokanů a dali se do útočení. Ben Chaim postupoval s míčem v šestnáctce Zelenobílých, obešel Hůlku, který ho zatáhl a po pádu domácího záložníka rozhodčí Julínek odpískal pokutový kop. K němu se postavil kapitán David Lafata a střelou na opačnou stranu, než skočil brankář Fryšták poslal Spartu do vedení.

S rychlou odpovědí přispěchali Klokani. Tetteh se na pravé straně uvolnil, nacentroval na hranici šestnáctky na Maška, ale jeho pokus dokázal zablokovat Mareček a gólman Sparty nemusel zasahovat. Další šanci si připsala Sparta. Ben Chaim si poradil v souboji jeden na jednoho s Dostálem, ale proti jeho razantní střele pod břevno se skvělým zákrokem předvedl Fryšták a míč vyrazil na rohový kop. Zelenobílí si i přes snahu tlak nevypracovali a do kabin se šlo za jednobrankového vedení pro svěřence italského kouče Stramaccioniho.

Zkraje druhého poločasu se Bohemka nebojácně drala do další příležitosti. Účinný presink a důraz prokázal Bartek, který sebral míč Mandjeckovi, okamžitě přihrál Tettehovi, ten nasměroval míč na Maška. Záložník Bohemky si míč přidržel a nacentroval na Tetteha, ovšem asistent rozhodčího odmával ofsajd, ve kterém se Mašek nacházel. Následně se na druhé straně uvolnil domácí Plavšič, trefil zadní tyč branky Fryštáka, ve skluzu se ještě snažil dorazit balón do branky Lafata, ale od jeho kopačky míč doskákal kolem tyče až do zámezí.

Rohový kop pak zahrál nakrátko Jindřišek s Dostálem, z pravé strany nacentroval Jindřišek, ale žádný ze skupinky hráčů Bohemky nedokázal míč na malém vápně protlačit do sítě. Tři minuty před koncem se do šance ještě dostal Kabajev. Z úhlu mířil jen do připraveného Dúbravky.
Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Sparta - Bohemians 1:1 (1:0)
Na samém konci přišla radost Bohemians. Jindřišek rozehrál standardní situaci nakrátko na Jiráska, který ještě posunul balón k Dostálovi, pravý bek Bohemians z pětadvaceti metrů prudce vystřelil, Dúbravka vyrazil míč jen před sebe a dobíhající Šmíd potvrdil střeleckou formu proti Spartě, dorazil míč do sítě, čímž vyrovnal na 1:1.
Bohemka si po velmi dobrém výkonu a brance v samém závěru veze z Letné cenný bod. Za týden čeká hráče trenéra Haška první představení na domácím stadionu proti Karviné.