Série neporazitelnosti pokračuje

Premiérovým gólem trefil Vaníček bod se Zlínem.

Série neporazitelnosti pokračuje

Klokani v prvním z dvou po sobě jdoucích domácích zápasů přivítali Zlín. V úvodu se dopředu tlačili Klokani. Počáteční tlak ale výraznější šance nepřinesl a ani po rohovém kopu Bohemka neohrozila branku. Iniciativu posléze přebral Zlín. Vukadinovič si narazil míč s Diopem a objevil se sám před Fryštákem, ale ten vystihl střelu srbského rychlíka na přední tyč a míč vyrazil na rohový kop. Vzruch pak přinesly souhry Ekpaie a Vukadinoviče. V prvním případě ještě Vukadinovič na centr nigerijského křídelníka nedosáhl.

Napodruhé už ale šlo o výraznější šanci. Vukadinovič zakončil efektivně patičkou, ale trefil naštěstí pouze břevno. Do třetice to už ale Zlínu vyšlo. Z levé strany v ostrém úhlu se odhodlal ke střele Holzer, ale jeho střelu Fryšták vyrazil k penaltovému puntíku. Míč si našel Jiráček a napálil ho do odkryté branky.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín
Klokani odpověděli o minutu později. Reiter si dovolil s míčem a obešel dva protihráče. Jeho centr ještě vyrazil za sebe brankář Dostál k Vaníčkovi, který neměl problém dopravit míč do sítě a svým premiérovým ligovým gólem vyrovnal.

Zlín si chtěl vzít vedení zpět. Jiráček si ve vápně podržel míč a za hranicí šestnáctky ho proti noze přistrčil Traoremu. Střela hostujího záložníka minula pravý horní roh Fryštákovy svatyně a první poločas skončil remízou.

Druhou půli začal svým prudkým centrem Reiter. Žádný z jeho spoluhráčů na něj však nedosáhl. O chvíli později byl Reiter faulován a exekuce standardní situace od domácí střídačky se ujal Hašek. Pěkný prudký centr doletěl po teči jednoho z hráčů Bohemky až k brankáři Dostálovi. Hlavní rozhodčí ovšem odpískal ofsajd, a Klokani tak nemohli dále v ohrožení branky pokračovat. Další standardní situaci zahrával za hosty Holzer. Míč propadl až na zadní tyč k Ekpaiovi, jenž sice dopravil balón do sítě. I tentokrát se pískal ofsajd a branka tak neplatila.

Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Bohemians - Zlín 1:1 (1:1)
Další ohrožení branky Bohemky měl na svědomí Diop. Z prvního doteku se za šestnáctkou opřel do míče. Prudkou střelu Fryšták vyrazil a veškeré další hrozící nebezpečí nedovolil Šmíd a míč odkopnul daleko od branky. Zahrozila i Bohemka. Ale další Reiterův centr pouze doskákal až do zámezí.

Gólovou příležitost si po příchodu Nečase vypracovali Klokani. Hbitý záložník si přebral přihrávku od Kabajeva a poté přihrál do šestnáctky, kde se v oblasti penalty opřel do míče Vaníček. Branku bohužel o kus přestřelil a druhý gól nepřidal. V závěru se už žádný z týmů do šance nedostal a oba týmy si body rozdělily.