Bederka se Záviškou podepsali smlouvy

Klokani hlásí první dvě posily.

Bederka se Záviškou podepsali smlouvy

Před odletem na soustředění se k týmu připojili dva mladí hráči, dvaadvacetiletí Jiří Bederka a Jan Záviška. Tento týden vedení klubu administrativně dotáhlo jejich příchod do Bohemky a trenér Martin Hašek s nimi může počítat již na start jarní části soutěže.

Jiří Bederka přišel do Vršovic z Hradce Králové a v klubu podepsal novou smlouvu do 30. 6. 2020. "Po odchodu Petra Buchty, kdy jsme chtěli, aby měl šanci získat větší herní vytížení, jsme hledali nového stopera. Typologicky se nám hodil do sestavy," okomentoval příchod sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Poslední rok strávil ve svém mateřském klubu, předtím si zahrál za České Budějovice, Pardubice či Spartu. Právě ze Sparty a Pardubic ho dobře zná současný trenér Klokanů Martin Hašek. "Trenéra Haška znám ze Sparty z mládeže a z Pardubic. Řekl bych, že ho znám dobře," řekl v úvodním rozhovoru pro klubovou televizi Jiří Bederka. A kde jsou jeho přednosti? "Snažím se o konstruktivní rozehrávku. Vzhledem k tomu, jakou mám postavu, bych měl mít silné stránky v soubojích."

Druhým potvrzeným jménem se dnes stal Jan Záviška: "Je to pro mě nová výzva. Pohodovější místo v tabulce a myslím si, že bych mohl dostat více šancí ukázat své přednosti. Vůbec jsem to nečekal. Přesun do Bohemky byl v jednání asi čtrnáct dní." Taktéž dvaadvacetiletý krajní záložník do Ďolíčku přichází z Vysočiny Jihlava na půlroční hostování s následnou opcí.

Bývalý mládežnický reprezentant je odchovancem Hlinska a do Sparty přestoupil až v patnácti letech. V české nejvyšší soutěži debutoval v dresu Jihlavy právě proti Bohemians v září 2016. "Takový hráč nám v kádru chyběl, chtěli jsme po odchodu Milana Jiráska doplnit tým o rychlostního záložníka," upřesnil záměr Miroslav Držmíšek.

Klubová televize Bohemka TV přináší jejich krátké představení.

Bohemka TV