O sedmé místo s Teplicemi

Skláři dorazí do Ďolíčku v neděli odpoledne.

O sedmé místo s Teplicemi

Ještě před reprezentační přestávkou sehrají Klokani jedno domácí utkání, v němž půjde o sedmé místo, které patří momentálně právě Bohemce. Náskok na osmé místo, na kterém se nachází Teplice, jež zavítají v nedělním odpoledni do vršovického Ďolíčku, ovšem činí jediný bodík. Vzájemná bilance ovšem nemluví pro Klokany příznivě, neboť v poměru 6 - 6 -15 sice zvýhodňuje Teplice, ale stále je zmíněný souhrn odehraných zápasů jen statistickým prvkem. Žlutomodří se první jarní výhry dočkali až v minulém kole, když porazili Zlín (2:1), ale předtím dvakrát prohráli mimo svůj stadion. Nejprve 1:2 v Jablonci a poté i 1:3 v Jihlavě. Mezi venkovními zápasy ještě doma remizovali bez branek s ostravským Baníkem.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Během zimní přestávky v kádru Teplic proběhlo několik odchodů, ale i příchodů. Dřívější opora Martin Fillo kývl na nabídku Baníku a přestěhoval se do slezské části republiky. Hostování z Plzně skončilo Janu Suchanovi, který se vrátil do západ Čech. Obránce Alexander Šušnjar přestoupil do Mladé Boleslavi, ale jeho transfer byl domluven již v létě. Patrik Dressler byl zapůjčen do druholigového Žižkova. Další obránce Otto Urma odešel do Hradce Králové. Sbírat zkušenosti do Varnsdorfu se vydal talentovaný mladý útočník Dominik Šup.

Zvučným jménem je v kádru teplických ovšem Pavel Čmovš, který přišel z Mladé Boleslavi. Z hostování v žižkovské Viktorii se vrátil Petr Kodeš. Za novou výzvou se vydal Jan Shejbal, který přestoupil z Hradce Králové.

Trenér Martin Hašek očekává vyrovnané utkání: "Teplice jsou naším sousedem v tabulce. Za mé působení v Bohemians jsem proti nim hrál dvakrát, ale pokaždé v Teplicích. Nejprve jsme prohráli 0:1, to byl takový zápas bez šancí. Teplice rozhodly po standardní situaci a vyhráli. Na podzim to bylo něco podobného, každý z týmů si vytvořil jednu šanci a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Hrají vzadu na nulu, důležitý bude první gól."

Do Ďolíčku přijede ustálený celek: "Jsou stabilizovaní. Mají ambice na poháry, minulý rok jim to o kousek uteklo. Letos jim chybí pár bodů. Mají zkušené hráče, ale i nějaké mladíky. Zázemí je kvalitní, stejně jako stadion. Nebezpečný je určitě Vaněček, který je silný v osobních soubojích, je také schopen střílet góly. Dále je dlouholetou oporou Ljevakovič. Zajímavým hráčem je také stoper Alex Král, ačkoliv je stále mladý."

Klokani již v tomto týdnu trénují na přírodním povrchu: "Trávník v Uhříněvsi je dobře připravený. Dá se na něm hrát kombinačně, rychle. Nahrávají nám i klimatické podmínky. Jsme na tréninkovém hřišti, které bylo vyšlapané. Stačilo ho uválet a dá se na něm hrát hra, kterou se chceme prezentovat. Těší mě to i v souvislosti s utkáním na Slovácku, kde se rychlý kombinační fotbal hrát nedal. S Ďolíčkem je to trochu jiné. V neděli má být zase - 6 stupňů a už se nacházíme v odlišné situaci."

Lodivod Bohemians přiblížil zdravotní stav týmu: "Vaníček trénoval poprvé od zápasu na Slavii až v pondělí s kondičním trenérem. Do přípravy s mužstvem se zapojil ve středu. Kabajev si ze zápasu za Juniorku odnesl zranění, netrénoval. Máme v mužstvu konkurenci, takže nebyl nominován k utkání v Uherském Hradišti."

Kouč Klokanů vidí význam nedělního zápasu: "Každé utkání je něčím významné. Když v neděli vyhrajeme, tak Teplicím odskočíme a přesáhneme hranici třiceti bodů. Pokud bychom ale prohráli, tak nás Teplice přeskočí. Navíc po reprezentační pauze máme těžký los, když jedeme do Jablonce a pak máme doma Plzeň. Mohly by vzniknout problémy do závěru ligové soutěže. Vysokou motivaci mají jak hráči, tak i realizační tým."

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Zápas se hraje v neděli a jeho začátek je naplánovaný na 15. hodinu. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Petr Ardeleanu. Asistovat mu budou Ondřej Pelikán a Stanislav Pochylý. Čtvrtým sudím pak bude Ondřej Ginzel. Utkání nevysílá v přímém přenosu žádná televizní stanice. My vám na Virtuálním Ďolíčku ale přineseme textový online. Po zápase i reportáž, ohlasy obou trenérů, rozhovory a kompletní fotogalerii. Podělte se s námi o vaše zážitky ze zápasu a připojte ke svým příspěvkům i hashtag #BOHTEP nebo nás označte. Vybrané příspěvky se objeví přímo na hlavních webových stránkách Bohemky nebo v dalším čísle magazínu Klokan při utkání s Plzní. Stále můžete kupovat vstupenky na utkání, ty můžete pořídit i online pod tímto odkazem. Lístky se prodávají v cenových skupinách za 150 Kč a 230Kč.

Bohemka TV