V neděli s lídrem tabulky

Klokani budou hájit ve speciálním zápase s Plzní na jaře nedobytný Ďolíček.

V neděli s lídrem tabulky

Liga už je ve své poslední třetině a třiadvacáté kolo se uzavře na městském stadionu v Ďolíčku, kde domácí Klokani vyzvou lídra tabulky z Plzně. Ačkoliv se zdá být favorit jasný, tak aktuální forma obou týmů jednoznačný průběh vyvrací. Zelenobílí doma na jaře ještě ani jednou neinkasovali a ze všech třech zápasů odcházeli s plným bodovým ziskem. Plzeňská Viktoria zatím v novém roce nenavázala na podzimní jízdu, když porazila pouze Zlín (1:0). Utkáním s Klokany navíc uzavřou viktoriáni "anglický týden." V sobotu na domácím stadionu svěřenci trenéra Pavla Vrby padli s Mladou Boleslaví (1:2), ve středu je potom čekala v bouřlivém prostředí bojující Ostrava, odkud odjela Plzeň s bodem (0:0). V neděli navíc nebude Pavlu Vrbovi k dispozici krajní obránce Radim Řezník, který v Ostravě viděl čtvrtou žlutou kartu a jeden zápas bude absentovat. Zraněný je nejlepší plzeňský střelec Michael Krmenčík. Bohemka v podzimním utkání statečně bojovala na pevnosti tehdy suverénní Plzně, v poločase vedla, ale několik příležitostí neproměnila a nakonec prohrála 1:2.

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Viktoria si vypracovala během podzimu náskok před svými konkurenty, takže k velkým personálním změnám v kádru nebyl důvod. Z Olomouce ovšem vedení Viktorie přivedlo silného forvarda Tomáše Chorého. Za něj odešel na hostování k podzimní ligové kometě Jakub Řezníček. Po zranění zotavujícího se Václava Pilaře zapůjčila Liberci. Aktivní kariéru byl nucen ukončit z důvodu vleklých problémů s kolenem stále mladý stoper Jan Baránek.

Trenér Bohemians Martin Hašek vnímá soupeře jako špičku mezi českou smetánkou: "Plzeň už každý fanoušek z televize zná. V posledních letech opakovaně zanechávají stopu v evropských pohárech. Jsou top mužstvem v České republice a to i na úkor Sparty a Slavie. K nám přijede jako vedoucí mužstvo tabulky s obrovským náskokem."

"Disponují kvalitním a širokým kádrem. Navíc jsou dlouho spolu, mají zažitý svůj styl hry. Několik hráčů nastupuje za reprezentační výběry, čímž získávají zkušenosti, které uplatňují v ligových zápasech. Účastí v evropských pohárech rovněž nabývají zkušenosti. Oba gólmani by byli jedničkou v jakémkoliv českém týmu. V defenzivě je zkušený stoper Hubník, dále i kvalitní Limberský. V záloze Hrošovský nebo Kopic, což je velmi kvalitní krajní hráč. Na samém hrotu celé sestavy pak nejlepší ligový střelec Michael Krmenčík. Mohli bychom vyjmenovat klidně celou sestavu Viktorie," hledal přednosti Plzně lodivod Klokanů.

I on však vnímá nepovedený průběh jarní části HET ligy v podání Viktorie: "Jednoznačně zůstávají za očekáváním. Šest bodů z šesti kol je málo, protože jejich jarní bodové konto vychází na jeden bod na utkání. S takovou bilancí by nebyl spokojen žádný tým, neboť v rámci celé sezóny by to vyšlo na třicet bodů, což bývá bodový zisk týmů hrajících o záchranu. Mají jiné ambice, nejsou ve formě a aktuálně mají špatné období."

Tým ovšem na zápas čeká i s vidinou vyprodaného stadionu: "Těšíme se na to, že se můžeme poměřit s takovým mužstvem, ale samozřejmě i na stadion. Každý hráč se těší na plný stadion. Kdyby se k nám vešlo čtyřicet tisíc diváků a skutečně by tolik lidí přišlo, tak bychom se těšili ještě více."

Ačkoliv se zdá, že by mohla být Plzeň zranitelnější, než tomu bylo jindy, tak kouč Klokanů se podobným prognózám nepoddává: "Každý zápas je jiný. Plzeň sice na jaře nemá formu a my všechny tři domácí zápasy vyhráli. Nemusí tomu ovšem tak být i po neděli, i když si samozřejmě přejeme, aby naše domácí série pokračovala. Pokud se nám podaří předvést takový výkon jako v těch předešlých domácích zápasech, tak to s námi bude mít Plzeň těžké."

Hráči neztrácí odhodlání a budou chtít lídra tabulky obrat, což potvrdil Michal Šmíd: "Hrají o titul a my zkusíme s nimi nějaký bod získat."
Utkání se ponese v duchu oslavy dokončení letitého boje za Ďolíček. Bohemka půjde poprvé do domácího utkání jako právoplatný nájemce na Městském stadionu Ďolíček. U této příležitosti bude proveden slavnostní výkop utkání zástupci Hlavního města, fanoušci si budou moci na ochozu hlavní tribuny prohlédnout expozici o historii stadionů Bohemky se spoustou dobových fotografií. Těšíme se na důstojnou oslavu za přítomnosti vyprodaných tribun legendárního Ďolíčku!

Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Bohemians Praha 1905 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Utkání se hraje v neděli od 18 hodin a jeho hlavním partnerem je sázková kancelář Fortuna, která si pro návštěvníky připraví i tipovací soutěž o hodnotnou cenu. Hlavní tribuna a tribuna C je již vyprodána, na těchto vstupech tedy nebudou otevřeny pokladny. Vstupenky budou v den utkání od 17 hodin ke koupi jen na vstupu do kotle, kam ve čtvrtek večer zbývá ještě necelých 600 vstupenek a rychle mizí v předprodeji. Zhruba 70 lístků zbyde ještě do prodeje pro fanoušky Viktorie Plzeň na vstupu do sektoru hostí. V přímém přenosu bude zápas na svých obrazovkách přenášet stanice O2 TV Sport. Zápas bude mít jako hlavní rozhodčí na starost Karel Hrubeš. Na čarách mu budou k dispozici asistenti Petr Blažej s Pavlem Vlasjukem. Čtvrtým sudím pak bude Ondřej Berka. Na Virtuálním Ďolíčku poběží textový online. Nejdůležitější situace ze zápasu během jeho dění přineseme na Facebooku, Twitteru a Instagramu. Po zápase shrneme nejdůležitější momenty v reportáži. Sdílejte s námi vaše zážitky na sociálních sítích a ke svým příspěvkům připište hashtag #BOHPLZ nebo nás u příspěvku označte. 

Bohemka TV