U21: Derby juniorek tentokrát vyhrála Slavia

Klokani nedokázali navázat na skvělý první poločas.

U21: Derby juniorek tentokrát vyhrála Slavia

V dalším utkání Juniorské ligy přivítali Klokani v Uhříněvsi rivala z Edenu. Juniorka Bohemians se po dobrých výsledcích dostala do středu tabulky se ziskem 14 bodů. Slavia na tom před utkáním byla o něco hůře a se sedmi body se dělila s Jabloncem o 11. příčku. Do vypjatého utkání oba celky nasadili hned několik hráčů z A týmu. Trenér Vladimír Hruška od první minuty vyslal na hřiště Šmída, Vaníčka, Vodháněla a rychle se uzdravujícího Maška.

Bohemce se vstup do utkání povedl a hned v úvodu mohl skórovat Le Tuan, ale po přihrávce do středu pole mířil nad. Další obrovskou šanci si připravili opět Klokani. V 17. minutě se Hlinák skvěle uvolnil a našel úplně volného Begiče, který tváří v tvář gólmanovi hostů neuspěl. Ve 23. minutě skvěle prostrčil Vaníček na Vodháněla, jehož následný pokus musel gólman Slavie vyrazit jen za cenu rohového kopu. Poslední šanci prvního poločasu měli na svědomí sešívaní. Mešanovič zakombinoval s Vejvarem, ale Kouba v bráně Bohemians si připsal skvělý zákrok. V prvním poločase bylo utkání vyrovnané a hrálo se ze zabezpečených obran. Zdálo se, že zápas rozhodne jedna branka.

Na začátku druhého poločasu získala Slavia možnost standardní situace v blízkosti rohového praporku. Následný centr do vápna, si našel hostující útočník a hlavou trefil břevno Koubovi branky. V 53. minutě už Slavie skórovala. Měšanovič využil chyby obrany Bohemky, poté postupoval sám na Koubu a počínal si chladnokrevně. Po obdržené brance se Klokani hrnuli do útoku a hosté čekali na brejkové situace, což jim vzhledem k přítomnosti rychlonohých hráčů vyhovovalo. Jednu z nich fantasticky zneškodnil Kouba, když zmařil samostatný únik Olayinky. V 64. minutě se prosadili hosté podruhé. Na kraji vápna se uvolnil Mešanovič a před bránou našel volného Vejvara. Hned o 3 minuty později po pádu Olayinky ve vápně Bohemians, se pískala penalta. Tu proměnil Mešanovič. V 83. minutě měli Klokani ještě velkou šanci korigovat skóre, když postupovali v přečíslení k brance sešívaných. Po přihrávce zakončoval Buneš, gólmana Slavie však neprostřelil.

Juniorka tak po vršovickém derby další body do tabulky nepřidá a po jedenácti odehraných kolech zůstává na 6. místě tabulky. Po týdenní pauze Klokani přivítají v Uhříněvsi Příbram.