Podzim končí na Střelnici

Klokani se v nedělním odpoledni představí na severu Čech.

Podzim končí na Střelnici

Po pohárovém postupu do čtvrtfinále je před Klokany znovu ligová soutěž. Její 15. kolo zavede Bohemians na sever Čech, přesněji na domácí stánek Jablonce. Severočeši se sice rozjížděli volnějším tempem, ale nyní okupují šestou příčku tabulky a chystají se protlačit na pohárové příčky. V tom jim v nejbližších zápasech nepomůže záložník Lukáš Masopust, který utrpěl v souboji s Jánem Ďuricou (zápas na Dukle, výhra 6:2) zranění postranního vazu v koleni a podzimní část pro něj skončila. Jablonec v týdnu navíc cestoval do Astany k utkání základní skupiny Evropské lize. Ačkoliv měli svěřenci Petra Rady zaděláno na slibný výsledek, tak brankou pár minut před koncem prohráli 1:2. Ve vzájemných duelech týmů vyznávající zelenou a bílou barvu je úspěšnější právě ten ze severu Čech, neboť bilance v poměru 18 - 7 - 5 ukazuje historickou úspěšnost Jablonce. Už teď ovšem Klokani ví, že budou úspěšnější v MOL Cupu, protože loňský finalista vypadl v osmifinále na hřišti Karviné (0:1).

Jistota základní skupiny Evropské ligy vedla v Jablonci k rozšíření kádru. Z Brna přestoupil exKlokan Rafael Acosta. Mladý Miloš Kratochvíl zamířil na Střelnici z Plzně. Sestoupivší Jihlavu opustil kanonýr Ikaunieks a stěhoval se do Jablonce. Posily přišly i do obrany. David Hovorka byl zapůjčen z pražské Sparty. Tomáš Břečka odešel ze Slovácka. Už v průběhu ligového ročníku přišel ze Šachťaru Doněck na hostování Eduard Sobol.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 ¨1:1'
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 ¨1:1'
Několik hráčů i Střelnici opustilo. Mezi nimi i opora defenzivy Luděk Pernica, který zamířil do Plzně. Dynamický levý obránce Zelený odešel do Slavie. Jaroslav Diviš putoval směr Mladá Boleslav. Vysoký střední obránce Martin Kouřil sbírá zkušenosti za druholigový Varnsdorf. A brankář Roman Valeš posílil právě Klokany.

Trenér Martin Hašek vnímá aktuální formu soka, což nemění ovšem cíl Klokanů: "Jablonec bude po utkání Evropské ligy. Budou mít také o jeden den odpočinku méně oproti nám. K tomu ještě náročná cesta z Kazachstánu. Momentálně mají vynikající formu, střílí hodně branek. Disponují vynikajícími hráči, někteří mají životní formu. Vynikající čísla má Trávník. Moc se mi v této sezóně líbí Masopust, který je zraněný, takže hrát nebude. Velmi dobrý hráč je Jovovič. Do útoku mají několik variant. V obraně je zajímavý Holeš. Stopeři jsou silní při standardních situacích. Vcelku to je komplexní mužstvo, které se skládalo za hodně peněz a dlouho. Teď ještě navíc chytlo formu. Mají sebevědomí z evropských pohárů. V tuto chvíli patři do tuzemské špičky. Zatím musím zaklepat. Během mého působení v Bohemce zatím zápasy s týmy ze špičky zvládáme velmi dobře. Čeká nás nesmírně těžký soupeř. Nemění to ovšem nic na faktu, že chceme v Jablonci uspět."

Točení základní jedenáctky po pohárových duelech se v Jablonci příliš nenosí: "Věřím, že bychom měli běžecky navíc, kdybychom byli v dobrém stavu. Jenže za nás teď hrají hráči, kteří mají své problémy, ale jsou v základní sestavě. Na střídání máme rovněž hráče s potížemi. V principu jsem přesvědčený, že by den odpočinku navíc a dlouhá cesta Jablonce zpět z Astany mohla být určitou výhodou. Na papíře to vypadá jako pozitivum a v Olomouci jsme toho dokonale využili. Nemůžu slíbit, že to tak bude i tentokrát, ale budeme se o to snažit.

Lodivod Klokanů již do utkání bude moci použít některé hráče: "K dispozici bychom mohli už mít možná Rudolfa Reitera a Filipa Haška. Ještě se uvidí, jak na tom budou. Otazník visí i nad Júsufem a Martinem Haškem. Na podzim jsem si na to už zvykl. Je to stále to samé pořád dokola. V Jablonci chceme udělat dobrý výsledek. Pak máme čtrnáct dní, po nichž by nám doktoři měli uschopnit Nečase. On je připravený, ale nemá od doktora povolení hrát. Zlomeniny nejsou ještě úplně srostlé."

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 ¨1:1'
FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1 ¨1:1'
Zápas na jablonecké Střelnici začíná v neděli s úderem 15. hodiny. Hlavním rozhodčím bude Radek Příhoda. Na čarách mu bude asistovat Jan Paták a Jakub Šimáček. Čtvrtým rozhodčím bude Pavel Rejžek, který měl na starost jako hlavní rozhodčí vítězný pohárový duel Bohemians v Příbrami. Zápas nevysílá živě žádná televizní stanice. Na našem Facebooku vám zprostředkujeme živý audiopřenos z utkání. Na Twitteru, Instagramu a Facebooku budeme informovat o nejdůležitějších momentech. Zápas shrneme po jeho skončeni v reportáži. Na sociálních sítích připište ke svým příspěvkům hashtag #JABBOH nebo nás přímo označte. Fanoušci vypravují do dějiště utkání autobusový výjezd. Sraz všech fanatiků je v 11:30 na náměstíčku v Ďolíčku. Sektorbus odjede ze stadionu Bohemians v pravé poledne (12:00). Do Jablonce by výprava měla dorazit hodinu před výkopem (14:00). Cesta vyjde fanouška na 170 Kč.