Hašek: Hrálo se na jednu branku

Trenéři Roman Skuhravý a Martin Hašek hodnotí nedělní derby.

Hašek: Hrálo se na jednu branku

Derby hodnotil nejdříve hostující trenér Roman Skuhravý.

"Z beznadějné situace se pomalými krůčky škrábeme do stavu, kdy o něco můžeme hrát. Daří se nám to tuhou defenzivou, což je vyhodnocení stavu našeho kádru. V první půli nám vycházela taktika, s níž jsme do utkání šli. Největší šanci měl Djuranovič, když dostal přihrávku za obranu, ale neproměnil ji. Bohemku jsme v prvním poločase do ničeho nepustili. Druhá půle pokračovala v podobném duchu. Nám se otevíralo několik rychlých protiútoků, ale neřešili jsme je dobře. V závěrečných deseti minutách jsme hodně faulovali, nepochopitelně se stáhli do defenzivy. Tím jsme Bohemce umožnili si vytvořit tři velice dobré šance. Po střele Podaného jsme měli jedinou. Věřím, že získaný bod a třetí zápas bez obdržené branky je stav, který nám dovolí se do zbývajících utkání zklidnit," kvitoval remízu z Ďolíčku.

Dále kouč hostů zhodnotil své působení u celku z Dejvic: "Pro mě ta situace byla úplně nová. Nikdy jsem totiž nepřišel k týmu v rozehrané sezóně. Po nějakém vstupu jsem si vyhodnotil sílu mužstva dopředu. Až na dva výkyvy na Slavii a s Jabloncem jsme všechny zápasy zvládli v obranné části fantasticky. Neměli jsme zatím dostatek času pracovat na ofenzivě, proto je naše hra dopředu taková. Jsem pokorný a spokojený, že máme 15 bodů. Hlavně mě těší fakt, že jsme ve hře."

"Uvažuji zcela realisticky. V téhle chvíli hrajeme o holý život, tudíž o záchranu v soutěži. Letošní ročník je tak vyrovnaný, že může každý porazit každého. Rozestupy mezi jednotlivými celky jsou minimální. Chceme se soustředit sami na sebe a v této chvíli je pro nás primární záchrana," popisoval situaci týmu v tabulce.

Dále tradičně hodnotil utkání o něco déle i domácí trenér Martin Hašek.

"Máme nepříjemnou sérii domácí duelů. Přesto si myslím, že do dnešního utkání jsme dokázali do zápasů nastoupit aktivně a sebevědomě. První poločasy jsme hráli buďto dobré, ba i výborné. Tentokrát jsem na hráčích viděl, jak jim situace svazuje nohy. Vidím hráče každý den a přes týden vypadali na tréninku skvěle. Když jsem viděl, jak jsme se lopotně v první půli snažili do Dukly dostat, tak mi bylo hráčů líto. Znám jejich dobrý charakter, snaží se, jenže to tolik nešlo. I v tomto stavu jsme byli lepším týmem a hrálo se v podstatě na jednu branku. Do druhé půle jsme si řekli, že si musíme uvolnit hlavu a pustit tělo do toho, na co je zvyklé. Už koncem první půle jsem viděl, že si hráči více dovolili, přihráli, řešili situace uvolněně," poukázal na situaci, která hráče Bohemians brzdila.

Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 0:0
Bohemians Praha 1905 - FK Dukla Praha 0:0
"Odehráli jsme asi nejlepší druhý poločas za podzim. Hráli jsme dobře před poločasovou pauzou, ale pak už to padalo většinou dolů. Proti Dukle jsme si vedli velmi dobře. Druhá půle se hrála jen na jednu bránu. Dukla měla pár protiútoků, což je logické. Nejde to sehrát tak, aby takové situace nevznikaly. My měli tolik příležitostí, že je ani nespočítám. V závěru přišla i jedna šance soupeře. V souvislosti s tím, že od ostatních týmů dostáváme z první střely gól jsem myslel, že je to v síti. Fryšták nás výborným zákrokem podržel, to je přesně věc, kterou potřebujeme. Aby nám brankář pomohl a tu ojedinělou šanci soupeře zlikvidoval," vyzdvihl výkon svého týmu po přestávce.

Klokanům se daří více ve venkovních duelech: "Čekal jsem to už v loňské sezóně. Byl jsem překvapený z toho, jak jsme dobře zvládali domácí zápasy a také z nezvládání venkovních utkání. Přivádíme mladé a rychlé hráče. Jsme spíše mužstvo pro rychlé protiútoky. Hra do plné obrany není pro nás to pravé ořechové. Když hráči nahrají do strany, dozadu, brankářovi, tak fanoušci reagují negativně. Nemohli jsme si pomáhat dlouhými míči, neboť náš výškový průměr byl 175 cm v ofenzivě. Nejde hrát po zemi neustále dopředu. Musíme si pomoci tím, že budeme soupeře obehrávat dokola vícekrát. Nechceme jít do rizika ztráty míče. Doufám, že naše výsledky z venkovních hřišť potvrdíme."