Havel: Za vítězství jsem ohromně šťastný

Milan Havel komentuje zápas s Opavou.

Havel: Za vítězství jsem ohromně šťastný

Univerzál Milan Havel popisuje vítězný duel s Opavou. Průběh reprezentační přestávky, očekávání hráčů od utkání, ale i vstřelený gól popsal v následujícím rozhovoru.

Po měsíci jsme hráli opět doma. Jak jste se těšili zpět před domácí fanoušky?
Letos jsme doma silní.  Věřili jsme si a těšili se hodně. Chtěli jsme nepovedené venkovní zápasy odčinit. Těch čtrnáct dní bylo hrozně dlouhých, ale dali jsme se během nich do pořádku, řekli si něco v kabině mezi sebou. Jsem rád, že to přineslo ovoce, máme tři body a snad jsme si alespoň trochu fanoušky udobřili.

Splnil průběh zápasu vaše očekávání?
Většina z nás nehrála takový zápas poprvé, tudíž víme, co nás asi čeká. Bývají nervózní a chybí v nich i větší klid. Věděli jsme, že to bude hodně bojovné. Chtěli jsme využít podpory fanoušků a za každou cenu jakkoliv vyhrát.

Nastoupil jsi na pravém kraji záložní řady.
Poslední čtyři roky jsem hrál spíš krajního obránce. Párkrát jsem na krajní záloze nastoupil, třeba v Lize mistrů. Netradiční to pro mě není, měl jsem velkou chuť a chtěl jsem týmu pomoci.

Zasloužil ses i o vstřelený gól.
Nebylo to jen o mně. Předvedli jsme moc pěknou akci. Dostali jsme míč do strany na Barťase (David Bartek - pozn. red.), který přihrál Ibrovi (Ibrahim Keita). Na něj jsem křičel, aby balon pustil, ale on tu situaci vyřešil výborně, když mi míč posunul. Udělal jsem to tak, jak jsem chtěl a nechal hráče přeběhnout. Mým úmyslem bylo zakončit na přední tyč, ale gólman Fendrich nechal pod sebou ruku a balon se odrazil od břevna. Důležité je, že Honza Vodháněl balon uklidil do sítě a gól dal. 

Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Bohemiana - Opava 1:0 (0.0)
Přinesl nový trenér něco nového?
Největší změna byla asi v rozestavení. Vrátili jsme se ke čtyřem obráncům. V týdnu jsme se hodně zaměřili na taktiku, ale jsou i věci, ve kterých jsme pokračovali.

Podařilo se udržet čisté konto. Premiéru si připsal Le Giang.
Máme čtyři kvalitní gólmany. Koubis (Marek Kouba) je prokázal za rezervu, když také vychytal čisté konto. Pro nás nasazení Patrika nebyla výrazná změna. Věřili jsme mu a jsem za něj šťastný, že máme vítězství s nulou, což mu určitě také pomůže.