Rezerva na závěr sezony prohrála

Klokani v neděli doma podlehli B týmu Hradce Králové. 

Rezerva na závěr sezony prohrála

V posledním utkání sezony byla soupeřem B týmu rezerva Hradce Králové. Vzhledem k četným absencím do něj Bohemka nastoupila ve stejné základní jedenáctce, která nastoupila do středečního duelu v Chlumci. Branku opět střežil Kouba, v obraně byli dorostenec Damašek, dále Filip Dostál, Matěj Kadlec a na levém beku Jirsa. Pozice defenzivních štítů patřily Marešovi s Patrikem Valou. Hrotového útočníka Ugwa podporovalo trio Havránek, Farkaš a Hlinák.

Začátek utkání vyšel Klokanům na výbornou. Kadlecův pas za obranu nedokázal odvrátit hostující kapitán Hruška, a tak balon propadl za něj do moci Ugwa. Nigerijský forvard okamžitě pelášil k brance, pokryl si balon před dobíhajícím obráncem a přesnou střelou k pravé tyči vstřelil první branku utkání.

Nemuselo zůstat jen u jedné branky. O pár minut později opět Ugwu na vlastní obranné polovině sebral míč, proběhl s ním až za hranici velkého vápna. Odtud chtěl hostujícího gólmana překvapit obloučkem, avšak k neštěstí Klokanů orazítkoval pouze břevno hradecké branky. Do šance se propracovali i hosté. Kosař prodloužil míč za sebe pro Hájka, jenž už mohl uhánět na branku. Kadlec ho dokázal vytlačit ze středu branky a následnou křižnou střelu lapil Kouba. Brankář Klokanů byl v permanenci i později. Po půlhodině hry si odskočil za šestnáctkou Kosař, tentokrát už zakončoval, ale u své levé tyče lapil střelecký pokus Kouba.

Po odmlce se znovu v ofenzivě připomněli Bohemians. Uprostřed hřiště sebral míč Patrik Vala a nahrál Farkašovi. Kapitán Klokanů prostrčil předpisově do uličky Ugwovi. Střelec první branky se znovu trefil přesně k pravé tyči. Radost v řadách Bohemians ale překazil asistent na pomezí, když signalizoval ofsajdové postavení skórujícího útočníka.

Bohužel inkasovali Klokani nepopulární gól "do šatny." Kosař si zpracoval míč na prsa a namířil si to k brance. Na hranici šestnáctky se zbavil obránce a jeho tvrdá střela skončila až v síti. V nastavení prvního poločasu ještě zpoza pokutového území pálil Havránek, po zasekávačce ovšem branku Votroků přestřelil a nezměnil nic na tom, že do kabin týmy zamířily za remízového stavu.

Krátce po příchodu z kabin Hradec stav otočil. Hájek vedl míč středem hřiště a roztáhl hru doleva na Kosaře. Autor vyrovnávací branky Hradce pod sebou našel Kadrmase, který si ještě přihrávku zpracoval a střelou k levé tyči překonal brankáře Bohemians.

Zelenobílí srovnali o třináct minut později z nenápadné akce. Dorostenec Bárta sklepl na šestnáctce balon pro Jirsu, který využil náběhu Farkaše. Záložník Bohemians od brankové čáry našel Ugwa, jemuž se podařilo se dostat před obránce a z malého vápna srovnat skóre.

Téměř ihned si ale vzali Votroci vedení zpět. Kosař se na pravé straně Klokanů protáhl s míčem a servíroval ho před branku. Kadrmas napoprvé se svým zakončením neuspěl, skrz brankáře Koubu neprocpal míč ani Mahr, ovšem rychle se k němu dostal Kadrmas a napodruhé už procedil balon až do sítě, čímž vrátil Hradci vedení.

Za pět minut mohlo být pro Bohemians ještě hůře, protože sudí nařídil pokutový kop pro hosty. Hájek se ujal exekuce, avšak orazítkoval břevno. Ani třetí penalta po sobě proti Zelenobílým tedy neskončila gólem. Díky nevyužitému pokutovému kopu mohla Bohemka i nadále živit naději na srovnání. Sedm minut před koncem zahrával rohový kop Farkaš. Jeho centr hlavou zakončoval na přední tyči Dostál. Zakončení obránce Klokanů dokázal s problémy zlikvidovat gólman Čábelka.

Podruhé už svěřenci trenéra Dalibora Slezáka srovnat nedokázali. Soutěžní ročník 2021/2022 zakončili domácí porážkou s Hradcem Králové a obsadili dvanáctou příčku tabulky.