Ďolíček opět hostí finále CEE Cupu

Brazilci z Palmeiras útočí na třetí vítězství v řadě.

Ďolíček opět hostí finále CEE Cupu

V úterý 26. července bude Ďolíček opět hostit finálový zápas mezinárodního dorosteneckého turnaje CEE Cup. Letos se do finále probojovaly týmy Slavie a brazilského Palmeiras. Jedná se o jubilejní 10. ročník.

V zelenobílém hrající Palmeiras se o postup utkali s pražskou Spartou. Vlastně se tak jednalo o remake posledního finále, které před pandemií v roce 2019 ovládli právě hráči Palmeiras. I tentokrát se radovali fotbalisté z Brazílie. Po jednoznačné výhře 5:0 ovládli svou skupinu a zítra si zahrají o třetí vítězství v turnaji v řadě. CEE Cup vyhráli v roce 2018 a 2019.

V cestě jim bude stát devatenáctka pražské Slavie. Sešívaní v posledním utkání skupiny v poločase prohrávali s Dynamem Kyjev už 0:2, ovšem konečná remíza 2:2 pro ně znamenala bodové vyrovnání Dynama. Díky vyššímu počtu vstřelených branek ve skupinové fázi postoupila Slavia do finále.

Brány Ďolíčku se zítra otevřou pro diváky v 17 hodin, samotné finále začíná o hodinu později. Vstupné je stanovené na 100 Kč, ovšem organizátoři v rámci poděkování Bohemce za poskytnutí stadionu zvou všechny permanentkáře Bohemians na utkání zdarma. Stačí si vzít s sebou permanentku do Ďolíčku na sezonu 2022/2023.

V historii CEE Cupu má i Bohemka svůj odkaz. V prvním ročníku v roce 2011 se nejlepším hráčem celého turnaje stal Petr Nerad, tehdy hráč klokaního dorostu U19.