Čermákovy góly k bodům nevedly

Derby rozhodly standardní situace, které Sparta využila ve svůj prospěch. 

Čermákovy góly k bodům nevedly

V úvodních minutách se dvakrát do nebezpečných pozic dostala Sparta. Nejprve po Hůlkově hlavičce spadl míč před Kuchtu. Jeho křižná rána prolétla kolem levé tyče do zámezí. Záhy vypálil zpoza šestnáctky Haraslín. Tečovanou ránu dokázal Jedlička na brankové čáře vyrazit, na dorážku Kuchty už byl krátký. Vše vypadalo, že Letenští budou vést. K rozehrávce ve středovém kruhu nedošlo, protože hlavní sudí byl upozorněn na ofsajd skórujícího hráče. Pokračovalo se tedy za bezbrankového stavu.

Na ukazateli skóre však dlouho svítit nevydržel. Jen o pár minut později totiž padl gól regulérní. Centr Kairinena od rohového praporku ještě Zelenobílí odvrátili. Finský záložník však poslal do šestnáctky balon ještě jednou. Na přední tyči ho prodloužil Zelený. Univerzál Krejčí už jen zavřel prostor na zadní tyči a zařídil Spartě vedení.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
Po půlhodině hry odpověděli Bohemians. Standardní situaci od hostující střídačky rozehrál prudkým centrem Kovařík. Před brankou se do vzduchu pověsil Prekop, hlavou však zakončil mimo tři tyče. Na druhé straně se ke střele protlačil útočník Čvančara. V tu chvíli si vybrali Bohemians velkou porci štěstí, protože rána mířící přímo do šibenice nakonec orazítkovala břevno Jedličkovy branky.

Jakmile začalo čtyřminutovém nastavení, naskytla se Zelenobílým obrovská šance vyrovnat. Vitík chtěl odhlavičkovat balon, namísto toho mu spadl na levou ruku. Hlavní rozhodčí Szikszay dlouho neváhal a nařídil pokutový kop pro Bohemians. Exekuce se ujal útočník Puškáč. Střela doprostřed branky mohla být úspěšná, protože Kovář skočil k levé tyči. Mladý gólman Sparty nechal ještě ve směru střely nohu, což se mu vyplatilo, protože ránu vykopl.

Druhé dějství začal aktivitou Klokanů. Centr Kovaříka přilétl na hlavu stopera Hůlka, proti němuž vytáhl fantastický zákrok gólman Kovář. Jen o několik desítek vteřin později střídající Beran šikovně přiťukl Čermákovi. Střední záložník si nechal balon spadnout, aby následně krásnou bombou k pravé tyči rozjásal Ďolíček.

Zanedlouho nakopl motory rychlík Matoušek. Dokázal utéct Krejčímu, následný centr však přesný nebyl. Vyrovnané skóre dlouho neplatilo. Jen pár minut po brance Klokanů totiž Letenští zahrávali rohový kop. Balon odhlavičkoval Hůlka, jenže na něj si počkal Haraslín. Slovenský záložník se do něj položil a povedenou dělovkou vymetl pavučiny v pravé šibenici branky Klokanů. Jen o malý moment později vznikla před Jedličkou skrumáž, jejímž výsledkem byl pokutový kop pro Spartu. Míče se ujal kapitán Krejčí, který střelou k levé tyči pojistil vedení Letenských.

Ve druhém dějství zajímavých akcí přibývalo. Čvančara si naváděl balon na levačku a rozhodl se vypálit, s výborným zákrokem se vytasil Jedlička, který vytěsnil ránu na roh. Ten rozehrál Kairinen. Jeho centr dolétl před branku, kde si našel prostor Čvančara, který se štěstím procedil balon do sítě.

Bohemians - Sparta
Bohemians - Sparta
Bohemians se brzy dokázali vrátit do hry. S balonem pronikal v pokutovém území Puškáč, kterého stáhl Krejčí. Hlavní sudí se ani v tomto případě nerozhodoval příliš dlouho a okamžitě ukázal na penaltový puntík. Zahrání penalty se ujal střelec Čermák. Bývalý hráč Letenských přízemní střelou k levé tyči přiblížil Bohemians na rozdíl dvou branek.

Svěřenci trenéra Priskeho si však zanedlouho vzali svůj třígólový polštář zpět. Uprostřed hřiště vyslal Sadílek vstříc brance Kuchtu. Útočník s devítkou na zádech mohl běžet sám na branku. Brankář Jedlička proti němu sice vyběhl, ovšem Kuchta ho střelou k levé tyči překonal. Výsledek do tenisové podoby ještě upravil střídající Minčev. Střelec dvou branek z minulého kola se prosmýkl do pokutového území a svou šanci zakončil lehkou střelou přes Jedličku, jíž upravil výsledek do jeho konečné podoby.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: Nějakých prvních pět minut se nám povedlo, ale postupem času nás Sparta začala přehrávat. Prohráli jsme řadu osobních soubojů, nezískávali jsme ani druhé míče. Neříkám, že byli o hodně lepší, ale určitě nebezpečnější. Obávali jsme se dohrávaných standardních situací, z čehož se Sparta prosazovala. Mohli jsme se do hry dostat penaltou, ale neprosadili se. Do druhé půle jsme udělali nějaké změny a brzy se nám povedlo po nástupu do druhé půle srovnat. Pak přišel gól na 1:2 a vzápětí pojistka na 3:1. Tím se zápas vlastně rozhodl a pak už nás Sparta dotrhala. Šest inkasovaných branek je hrozně moc, zvlášť doma. Takovým způsobem bychom zápas dohrávat neměli."