Beran: Ve vápně nám scházela kvalita a důraz

Remízu se Zbrojovkou Brno zhodnotil Michal Beran.

Beran: Ve vápně nám scházela kvalita a důraz

Záložník Michal Beran nastoupil proti Brnu v základní jedenáctce. Už v úvodu na sebe upozornil nebezpečnou střelou, ale zejména v první půli také aktivním výkonem. V rozhovoru přiblížil přípravu na soupeře, ale mluvil také o své příležitosti a průběhu utkání.

Zápas se jevil jako bojovný. Jak jsi ho viděl ty?
Vstoupili jsme do utkání dobře. Povedený nástup se nám podařilo korunovat vstřeleným gólem. Je škoda, že ho rozhodčí neuznal. Po něm jsme totiž trošku vypadli z role, jíž jsme měli od úvodního hvizdu. Vyvrcholilo to v inkasovanou branku, která však také uznána nebyla. Bojovné utkání to bylo. Když už se nám povedlo dát vedoucí gól, tak je škoda, že jsme nedokázali náskok udržet až do konce. Rozehraný jsme zápas měli dobře.

V první půli jsi byl hodně aktivní. Řekl bys, že ti zápas sedl?
Cítil jsem se dobře. Celkově jsme předvedli pár pěkných akcí, jenže nám chybělo víc kvality, někdy třeba důraz v zakončení. Po šestnáctku to bylo v našem podání dobré.

Hned po pár minutách jsi byl v šanci. Co scházelo?
Někdo mi hezky přiťukl balon na šestnáctku. Já pak střílel rovnou z první. Podle mě někdo střelu ještě tečoval, pak míč letěl jen kousek vedle. Asi stačilo, aby ta teč byla o malinko menší. Co si vzpomínám, tak brankář jen stál a neskákal. Bohužel střela letěla těsně vedle.

Bohemians - Brno 1:1 (0:0)
Bohemians - Brno 1:1 (0:0)
Kdy ses dozvěděl, že budeš hrát od začátku?
Něco se rýsovalo už v týdnu. Pár kluků bylo nemocných a trenér se mnou mluvil, abych byl nachystaný. Počítal jsem s tím, že bych mohl dostat prostor a připravil se na to.

Chystali jste se na Brno jako celek, aby nemohlo naplno využít kvalit Řezníčka? Nebo konkrétně i přímo na něj?
Připravovali jsme se i na něj. Obecně však ta naše příprava spočívala v tom, jak zamezit Brnu se vůbec do nás dostat.

Cítili jste po dvou porážkách tlak?
To vyloženě ne. Za každou cenu jsme chtěli Brno porazit, což se bohužel nepodařilo. Je to obrovská škoda. Teď musíme makat dál, zkusit postoupit v poháru a zabodovat v dalším ligovém zápase.