O další body budou Klokani bojovat v Liberci

Krátce po nedělním obědě se Bohemians představí pod Ještědem.

O další body budou Klokani bojovat v Liberci

Přelom února a března absolvovali Klokani ve stylu anglického týdne. Po domácí remíze s Brnem si spravili chuť v Uherském Hradišti, odkud si odvezli postup do semifinále MOL Cupu. Ke třetímu duelu odcestují do neoblíbeného prostředí k Nise, kde se Bohemce nedaří. Domácí Liberec navíc ve středu neuspěl ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Spartě, což bude chtít jistě v lize odčinit. Stadiony Bohemky a Liberce dělí něco přes sto kilometrů, ovšem v tabulce si jsou týmy mnohem bližší. Zelenobílí buší na dveře Skupiny o titul a Severočeši na ně vzhlíží s tříbodovým odstupem. Nedělní duel tedy slibuje další vyrovnanou bitvu, jejíž výsledek může znovu zamíchat pořadím v prvoligové tabulce.

Bohemians - Liberec 0:2 (0:1)
Bohemians - Liberec 0:2 (0:1)
Kouč Luboš Kozel v zimní pauze přišel hned o kvarteto hráčů zapůjčených z pražské Slavie. Jmenovitě o Maksyma Talovierova, Micka van Burena, Jana Matouška a jeho jmenovce Stejskala. Střední záložník Christ Tiéhi zamířil na hostování do anglického Wiganu. V kádru Severočechů už nefiguruje ani Kamso Mara.

Naopak zpět k Nise se vrátil záložník Ľubomír Tupta. Brankářskou pozici po Stejskalovi převzal Hugo Jan Bačkovský. Hned v prvním jarním kole na sebe upozornila další posila, jíž je Victor Olatunji, který skóroval proti Pardubicím. Defenzivní řadu posílil ještě Gigli Ndefe, jehož posledním působištěm byl Baník Ostrava.

O nedělním duelu na severu Čech mluvil asistent trenéra Ivan Hašek: „V Liberci se Bohemce už dlouho nepodařilo vyhrát. Co jsem v klubu, odvezli jsme si jednou bod a v minulé sezoně tam prohráli. Charakter většiny zápasů je v podstatě stejný a jinak tomu asi nebude ani v neděli. Předpokládáme boj o každý metr hřiště, jak tomu na severu Čech už bývá. Ve středu Slovan vypadl před vlastními fanoušky z poháru, což bude chtít určitě proti nám odčinit. Zvlášť když na nás ztrácí tři body. Vědí, že se jim na nás doma daří, čehož budou chtít využít, aby nás bodově dorovnali. Na druhou stranu hráči Liberce mají v nohách náročných 120 minut ze středečního čtvrtfinále proti Spartě, což by mohlo zase pomoci nám."

Bohemians - Liberec 0:2 (0:1)
Bohemians - Liberec 0:2 (0:1)
Po úspěchu v Uherském Hradišti budou chtít Bohemians potvrdit svou statistiku ze hřišť soupeřů: „Liberec už dlouho disponuje kvalitním kádrem. Zpátky mají navíc Tuptu, který shodou okolností rozhodl ten poslední vzájemný zápas v Liberci. My jsme si ovšem pomohli středeční výhrou na Slovácku. Ačkoliv jde o jinou soutěž, psychicky nám určitě pomůže a my budeme chtít znovu potvrdit naše výsledky a výkony ve venkovních zápasech. Musíme si pohlídat i standardní situace."

Ze středečního zápasu odstoupil kvůli zranění Theodor Gebre Selassie. Podobné problémy však potkávají také Bohemians: „Byl to kapitán, takže už jen z tohoto pohledu určitě půjde o citelnou ztrátu. Chceme se ale soustředit především na sebe. V posledních třech zápasech jsme museli pokaždé střídat zraněného hráče během prvního poločasu, což nás samozřejmě štve. Věříme, že našim lékařům a fyzioterapeutům se podaří dát kluky na nedělní zápas dohromady."