Stopeři Kadlec a Křapka prodloužili smlouvy

Podepsali také brankář Soukup a útočník Zeman.

Stopeři Kadlec a Křapka prodloužili smlouvy

Před zahájením letní přípravy došlo k několika dalším podpisům smluv se současnými hráči Bohemians, první profesionální ligovou smlouvu si vysloužil za výkony v béčku ofenzivní střelec Vladimír Zeman.

ADAM KADLEC
Devatenáctiletý vysoký stoper dostal v uplynulé sezoně první větší šanci v lize. I kvůli zranění Ondřeje Petráka si připsal osm startů. Nejvýrazněji se fanouškům představil ve 24. kole v Plzni, kdy nejprve jeho střelu tečoval do vlastní sítě Chorý, čímž Klokani srovnali na 1:1. Necelých deset minut před koncem zápasu pak viděl červenou kartu. I v oslabení ovšem Klokani dokázali zvítězit 2:1. Během nadstavbové části F:L navíc úspěšně odmaturoval. Nadějného mladého hráče si Bohemka pojistila víceletou smlouvou.

ANTONÍN KŘAPKA
Druhý stoper z dua K+K patří naopak mezi nejzkušenější hráče kádru. Na konci července rozehraje svou desátou prvoligovou sezonu. V posledním ročníku FORTUNA:LIGY patřil mezi základní pilíře zelenobílé defenzivy. Trenér Veselý na něj vsadil v devětadvaceti utkáních a on zaznamenal nejlepší střelecký výkon v kariéře, ve které vsítil celkem 8 gólů. Rovnou polovinu z nich nastřílel v ročníku 2022/2023. Nový kontrakt vyprší v létě 2025.

Plzeň - Bohemians 0:2 (0:2)
Plzeň - Bohemians 0:2 (0:2)
LUKÁŠ SOUKUP
Novou smlouvu na jednu sezonu podepsal také brankář Lukáš Soukup, který v áčku dosud plnil roli třetího brankáře společně s Martinem Jedličkou a Romanem Valešem. Zatím jediný ligový start si připsal v nadstavbové části na půdě Plzně, kde svým výkonem pomohl získal důležité tři body za výhru 2:0. V A týmu Bohemians startoval také několikrát během přípravných zápasů v tuzemsku i na soustředění v Turecku .Během sezony nastupoval také za třetiligovou rezervu Klokanů, často ho však trápila zranění. Nová smlouva platí do 30. června 2024.

Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
Bohemians B - Zbuzany 6:0 (2:0)
VLADIMÍR ZEMAN
Dynamický křídelník s kvalitní střelou patřil v posledním ročníku ČFL mezi základní stavební pilíře sestavy trenéra Dalibora Slezáka. Svůj střelecký potenciál potvrdil tím nejlepším možným způsobem, když 22 góly střelecky ovládl skupinu A třetiligové soutěže. Dvakrát se během sezony blýskl hattrickem, k tomu na jedenáct gólů ještě přihrál. Jeho výkon nemohl zůstat bez povšimnutí sportovního vedení A týmu a Zeman tak podepsal svou první profesionální smlouvu u Botiče. V nadcházející sezoně bude sbírat další důležité zkušenosti o patro výš, odchází hostovat do druhé ligy do týmu FC Silon Táborsko.