Hůlka: Soupeř uplatnil své zkušenosti

Utkání v norském Bodo zhodnotil obránce Lukáš Hůlka.

Hůlka: Soupeř uplatnil své zkušenosti

První utkání z dvojzápasu s norským FK Bodo/Glimt okomentoval Lukáš Hůlka. Stoper Bohemky hovořil o klíčových momentech i kvalitě soupeře.

Jaké máš dojmy z prvního utkání?
Jsou to negativní a smutné emoce. Dali jsme si cíl, abychom za týden měli postup ve vlastní moci, ba alespoň mít zápas otevřený. To se bohužel nepovedlo. Samozřejmě před sebou ještě máme devadesát minut a dáme do nich všechno, co můžeme. Pokud prohrajeme o tři branky, můžeme stejným výsledkem i vyhrát. 

O umělce se toho napovídalo hodně. Jak se s tím srovnal během zápasu, zvlášť při složitých situacích před brankou?
Během utkání jsme se na to nijak nesoustředili. Člověk si to uvědomí až s odstupem času. Věděli jsme o umělé trávě od první chvíle. Změna hrací plochy byla jedním z faktů, s nimiž jsme pracovali. Při těch klíčových momentech nerozhodoval povrch, ovšem my samotní. 

Norský tým na nás vlétl a měl v úvodu tlak. Navíc je tlačil téměř vyprodaný stadion...
Atmosféra pomohla nejen domácím, ale také nám. Takové zápasy si přeje hrát každý hráč. To platí samozřejmě také pro nás, byl to velký zážitek. Utkali jsme s zkušeným týmem, který má sílu, kvalitu, ale i zkušenosti s evropskými poháry. Ukázali to nejen v tom úvodu, avšak také v dalším průběhu zápasu. Gól jsme nakonec inkasovali až těsně před pauzou, což nás mohlo srazit dolů. V první půli jsme byli organizovaní a s hrou soupeře si dokázali do určité míry poradit.

Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
Bodo - Bohemians 3:0 (1:0)
Co bylo klíčovým momentem zápasu? Za bezbrankového stavu měl velkou šanci Honza Matoušek a góly jsme inkasovali v závěru a úvodu poločasů...
Tyhle věci se většinou označují jako ty hlavní. Jen těžko si teď můžeme domýšlet, jak by utkání vypadalo, kdybychom šli do vedení. Nebo kdyby se nám za dvoubrankové ztráty povedlo snížit. Nějakým způsobem by náš gól ráz utkání změnil, ale v tuhle chvíli už se to nedozvíme. Nevím, jestli by bylo něco jiné. Soupeř by určitě byl nadále aktivní, dominantní a šel by si za tím, aby dosáhl co nejlepšího výsledku. Ve finále se mu to poměrně snadno podařilo.

Dovolil by sis porovnat Bodo s kvalitou českých týmů?
Už jsme nad tím kalkulovali při přípravě. Bodo je někde na úrovni Slavie a Sparty. Po osobní zkušenosti to můžu jedině potvrdit. Zkušenosti z evropských pohárů dokázal norský tým proti nám zúročit. Bodo zase není úplně nepodobné našemu klubu. Musíme si z toho vzít i to pozitivní a chytit to za správný konec, tedy něco okoukat a navázat na letošní úspěch v podobě účasti v Evropské konferenční lize.

Nyní musíme přepnout zpět na domácí soutěž, v níž nás čeká domácí premiéra...
Možná to teď bude jednodušší, než kdybychom teď vyhráli a mysleli si, že jsme mistři světa, když vyhrajeme takový zápas. Porážku teď chceme každopádně odčinit a ukázat, že tenhle zápas byl opravdu těžký a že v naší lize jsme konkurenceschopní. Budeme to muset ukázat v neděli na hřišti. Máme teď pár dní na regeneraci, nabrání sil, abychom ukázali voji sílu.