Vyrovnaný souboj rozsekl gól v nastavení

Bohemka v domácím prostředí nestačila na Slovácko.

Vyrovnaný souboj rozsekl gól v nastavení

Trenér Veselý vyslal do boje vítěznou jedenáctku z Liberce. Pozice na krajích hřiště patřily Dostálovi s Köstlem a uprostřed nastoupili zkušení Jindřišek s Hrubým. Na samém hrotu útoku byl Puškáč, jehož podporovali šikovný Beran a rychlý Matoušek.

Úvod utkání nabídl vyrovnanou partii. První velkou šanci měli Klokani. Uprostřed hřišitě výborně zrychlil hru Hrubý přihrávkou na Dostála. Zkušený zadák pelášil kupředu a na hranici šestnáctky si míč zasekl, aby odcentroval na hlavu Puškáče, avšak útočník Klokanů zakončil o malý kousek vedle pravé tyče. Na opačné straně hřiště postupoval do pokutového území Kim, jenž se dokázal zbavit Hůlky a dostal se do střelecké pozice. Té se rozhodl využít, a tak pálil. Obětavá obrana Bohemians ale dokázala střelu ztečovat na roh. Slovácko mělo ještě větší šanci vzápětí. Valenta na levé straně Klokanů vysunul Petrželu. Rekordman v dresu Slovácka pádil na branku a v pokutovém území řešil situaci střelou, ovšem Reichl fantasticky obrovskou příležitost zneškodnil.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Zelenobílí okamžitě vyrazili do protiútoku Matouškem, který byl zastaven nedovoleným zákrokem. Exekuce standardní situace se ujal Hybš, jehož pas vrátil před branku Köstl. Balon po zablokované střele Jindřiška a nepovedené Berana vypadl před Hůlku. Kudrnatý stoper střílel volný z hranice šestnáctky, ale Heča reflexivním zákrokem střelu doprostřed branky vyrazil. Další útok Zelenobílých vedl znovu Hybš. Levonohý obránce se dostal až k útočné šestnáctce a centroval na Matouška. Blonďatý rychlík byl tísněn protihráčem, ale i tak dokázal zakončit, bohužel mimo tři tyče.

S další šancí přispěchali hosté. Reinberk měl míč u postranní čáry, odkud vyslal kupředu Kima. Šikovný záložník stihl utéct obránci a zakončit před vybíhajícím Reichlem, ale ten střelu zneškodnil. Balon se odrazil k Vechetovi. Útočník Slovácka zkoušel štěstí střelou z dvaceti metrů do odkryté branky, jíž však dokázal srazit Hůlka. 

Nad rámec základní hrací doby bylo nastaveno pět minut. Kdo odešel z tribuny dříve, než před konečným hvizdem, prohloupil. Havlík zahrál rohový kop přihrávkou na sbíhajícího zadáka Kadlece. Zkušený obránce střílel uvnitř šestnáctky z prvního doteku, brankář Bohemians střelu vyrazil. Jako první byl u balonu stoper Hofmann, který z bezprostřední blízkosti dorazil míč do prázdné branky. První poločas tak skončil jednobrankovým vedením Slovácka.

Z druhého poločasu ubylo necelých patnáct minut, když fotbalové fajnšmekry potěšil Köstl. Důrazný obránce si zpracoval odražený míč, pravou nohou si přehodil efektně ve vzduchu míč na levačku, jíž vyslal na Heču prudký projektil. Brankář Slovácka skokem ke své levé tyči zvládl ránu zneškodnit. Dvanáct minut před koncem byli hosté ze Slovácka blízko k pojistce. Střídající Juroška se dostal před Köstla, a tak mohl utíkat na branku. Vybíhajícího brankáře Reichla dokázal obejít, jenže brankář Bohemians dokázal vytasit neuvěřitelný zákrok, když následnou střelu mířící do prázdné branky ještě stihl lapit.

Bohemians - Slovácko
Bohemians - Slovácko
Ani závěr utkání neochudil pět tisíc diváků o drama. Při standardní situaci Slovácka se Cicilia snažil odpoutat od Křapky, ale přitom ho i fauloval. Sudí Pechanec po kontrole opakovaného záběru tasil červenou kartu, a tak se vysoký hroťák Moravanů poroučel do sprch. Téměř okamžitě dokázali Klokani přesilovku využít. Köstlův centr prodloužil na zadní tyč Prekop, kde dohrával situaci Kovařík a střelou k pravé tyči srovnal stav zápasu. Radost Zelenobílých však po chvilce pokazil zásah videorozhodčího. Ten upozornil na ofsajdové postavení, a proto nadále Klokani ztráceli jeden gól. Na druhé straně hřiště získal na Hybšovi míč Juroška, vstoupil do šestnáctky a skácel se k zemi. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, ale k němu nakonec nedošlo. Po dalším zásahu videorozhodčího sudí Pechanec přezkoumal situaci u videa a penaltu zrušil.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Utkání zapadlo do koloritu těch vzájemných zápasů se Slováckem. Týmy na sebe bývají dobře připraveny a umí eliminovat přednosti toho druhého. Často to bývalo o jedné brance, a to i ze standardní situace. Určující byl první gól. My jsme neporazili Slovácko pokaždé stoprocentně, stálo při nás i štěstí. Ted jsme to poznali z druhé strany. Rozhodující branka nebyla neřešitelná, nedoběhli jsme brankářem vyražený míč. Problém vidím v ofenzivní části hry. Máme za poločas tři šance a neproměníme nic. Soupeř pak couvnul a čekal na rychlý protiútok. Dokázali jsme si vytvořit tlak, vstřelit i gól, ale nepohlídáme si ofsajd."