Kozák: Zápas jsme zvládli skvěle

Postup v poháru zhodnotil útočník Matyáš Kozák.

Kozák: Zápas jsme zvládli skvěle

Vysoké vítězství na hřišti Kolína okomentoval útočník Matyáš Kozák. Autor hattricku popisoval průběh pohárového klání, složitý terén, ale přiblížil i předzápasovou přípravu před utkáním na půdě třetiligového týmu.

Jak se mluví po takové vysoké výhře?
Mám radost za celý tým, že se nám podařilo utkání zvládnout a postoupit. Hned v úvodu utkání jsme vstřelili rychlou branku. Lehčí nervozitu jsem z nás cítil v momentě, kdy soupeř v závěru první půle snížil na 1:2. Nicméně od toho našeho třetího gólu už se zápas dohrával zcela dle naší režie. Zvládli jsme to skvěle. 

Nalomil nám ten gól domácích pohodu, do které jsme se dostali?
Myslím, že jsme celkově v prvním poločase hráli dobře. Tedy až na tu slabší pětiminutovku, během které jsme inkasovali gól. O poločasové přestávce jsme si sedli a řekli si, co ještě dělat jinak. Chvilku po začátku druhé půle jsme vstřelili gól na 3:1, čímž se utkání zlomilo. 

Ve druhém poločase jsme chodili do otevřené obrany. Šlo na domácích vidět, že jim docházely síly?
Od začátku do toho Kolín dal všechno, což bylo zřetelné. Hodně nám to stěžovali. Postupem času jim síly ubývaly a my z toho dokázali těžit. 

Jak jste se srovnali s terénem? Kombinovat na něm bylo složité...
Hřiště ideální nebylo. Ovšem na druhou stranu, pro oba týmy bylo stejné. My jsme pak hru zjednodušili a dávali dlouhé míče za obranu. To fungovalo a mám radost, že jsme utkání zvládli s postupem.

Probírali jste při přípravě spíše soupeře, či spíš charakter těchto zápasů?
Byly tam obě věci. Museli jsme do toho jít na sto procent, stejně jako do jiných zápasů. Nechtěli jsme rozhodně nic podcenit, ale naopak dát rychlou branku a dál útočit. Povedlo se nám to a vyhráli jsme. 

Kolín - Bohemians 1:7 (1:2)
Kolín - Bohemians 1:7 (1:2)
Bylo víc zájemců o penaltu?
Kluci se rychle ptali, kdo má kolik gólů. Já říkal, že mám dva, tak mi ostatní hned řekli, abych šel kopat, ať mám hattrick. Jsem klukům vděčný, že mi to nechali a mohl jsem ho dokonat. 

Která branka byla pro Tebe nesložitější?
Asi ten druhý. Hrubas (Robert Hrubý - pozn. red.) mi dal před branku dobrý balon. Hned po převzetí jsem si střílel na přední tyč. Věděl jsem, že brankář tam má trošku díru. Na provedení byl asi ze všech nejtěžší.