Hůlka: Na ofenzivní stránce musíme zapracovat

Utkání s Českými Budějovicemi zhodnotil Lukáš Hůlka.

Hůlka: Na ofenzivní stránce musíme zapracovat

Po remíze s Českými Budějovicemi okomentoval duel Lukáš Hůlka. Defenzivní univerzál mluvil o své roli uprostřed zálohy, útočném snažení Klokanů i soupeři. Na závěr přidal pár slov i k překonanému milníku dvou set zápasů v lize.

Panuje po této remíze větší zklamání, než tomu bylo ve středu?
V tom zápase s Libercem byl smutek umocněn tou přesilovkou, kterou jsme hráli snad půl hodiny po vyloučení Ghaliho. Dalo by se více čekat, že se povede soupeře překonat. Tentokrát jsme hráli s týmem, jehož tabulkové postavení je takové, jaké je. Věděli jsme, že z hlediska papírových předpokladů bychom ho měli porazit. Nicméně realita je jiná. Nechtěl bych tyhle dva zápasy úplně srovnávat, ovšem pocity po nich jsou dost podobné. Nedosáhli jsme doma na plný bodový zisk, takže určitě nemůžeme být spokojeni.

Jaký dojem udělalo Dynamo? Obranu mají sice nejhorší v lize, ale směrem dopředu nevypadají zle...
Už před utkáním jsme si říkali, že postavení v tabulce úplně jejich hře neodpovídá. Několikrát v zápasech vypadali dobře. My chtěli být odvážní a věřit ve vlastní síly. Zároveň jsme si byli vědomi i kvality Českých Budějovic a respektovali našeho soupeře. Do protiútoků nám pak chodili střídající Alli s Adediranem. Z jejich strany se možná naplnil scénář, s nímž přijeli. Gól však nedali. Pro nás je dobře, že jsme udrželi vzadu čisté konto. V těchto zápasech musíme v ofenzivě přidat, abychom dokázali získat tři body.

Byla rozhodujících třeba i úvodních dvacet minut, kdy jsme měli několik šancí?
Čím dříve by se nám povedlo vstřelit gól, byli bychom hned blíže k výhře a mohli uspět. Říkali jsme si, že musíme být celý zápas trpěliví. I kdybychom dali první branku, nic by se neměnilo a museli bychom jít za druhou i třetí. V poslední době se nám ale směrem dopředu nedaří. Závěrečné dva zápasy to ukazují, neboť se nám v nich nepodařilo skórovat. To je další podnět k tomu, abychom na ofenzivní stránce zapracovali.

Bohemians - České Budějovice 0:0
Bohemians - České Budějovice 0:0
Trenér Tě na poslední dva zápasy vysunul do zálohy. Jaké jsi měl pokyny?
Myslím, že nároky na tuto pozici jsou na každého hráče stejné. Pro mě osobně je to jiné v tom, že jsem měl větší možnost předvést něco dopředu. Jinak jsem se snažil naplnit to, co se ode mě očekávalo. Pořád v mé roli převažovaly úkoly směrem do defenzivy. Cítím se tam dobře a myslím, že by mi tento post mohl sedět. Vždycky je pochopitelně rozhodnutí na trenérovi. Týmu a klubu budu chtít pomoci vždy, ať už nastoupím na jakékoliv pozici. 

201 zápasů v lize a nyní i 150 v dresu Bohemky. Co na to říkáš?
Pokud se budeme bavit čistě o číslech, tak jsem na tuto statistiku hrdý. Bohemku miluju, ačkoliv se netajím tím, že bych chtěl udělat i krok výš. Je hezké, když vás někde mají rádi a vy jste zase ochotni na sobě pracovat, zlepšovat se a klubu to vrátit. Pokud tahle spolupráce bude pokračovat, tak já budu jedině rád. I já mám nějaké osobní cíle. Pokud by se mi podařilo udělat krok výš, budu za to Bohemce moc vděčný, protože mi v tom nemalou měrou pomohla. Není to nic konkrétního. Jsou to spíš mé ambice, ale určitě se teď nic nechystá.