Béčko v přestřelce doma pouze remizovalo

Klokani šli v zápase třikrát do vedení, ovšem do vítězného konce ho nedotáhli.

Béčko v přestřelce doma pouze remizovalo

Bohemians na vítězství v Písku chtěli navázat také doma. Proti sobě měli opět soupeře z jihu Čech, tentokrát B tým Táborska. V sestavě Bohemky se poprvé po zranění ukázal záložník Adam Jánoš, v útoku operoval Mužík a prostor mezi třemi tyčemi hájil Šiman.

První střelu v utkání měl na svědomí Farkaš. Kapitán Klokanů postupoval na útočné polovině k brance, až se za šestnáctkou odhodlal k zakončení. Přízemní pokus proletěl kousek vedle levé tyče do zámezí. V desáté minutě už šli Pražané do vedení. Nechvátal roztáhl hru doleva na Mužíka, který lehoučkým centrem oslovil Lišku. Vytáhlý hroťák si vyskočil, aby hlavou perfektně usměrnil balon k pravé tyči. Střelu si připsal i Jánoš, zpoza velkého vápna však pálil o pár čísel nad břevno branky Jihočechů. Ti dokázali srovnat. Ránu Šplíchala zvládl ještě Šiman vyrazit, ale jako první byl u balonu Mach, jenž hlavou rozvlnil síť. Zelenobílí se vzali vedení zpět. Damašek na levé straně ukořistil míč, vydal se s ním dopředu, až v pokutovém území přízemní střelou k pravé tyči vstřelil druhou branku Bohemians. Tentýž hráč měl zanedlouho možnost rozšířit svůj gólový účet. Rozhodl se pálit pod břevno, branku k vlastní smůle přestřelil. Táborsko ještě do přestávky srovnalo. Znovu byl napoprvé Šiman úspěšný proti hlavičce, následně Šplíchal předčil Damaška a trefou do odkryté branky stanovil remízový výsledek prvního dějství.

Po přestávce pálil nebezpečně Mach, prostor mezi třemi tyčemi však netrefil. Standardní situaci pro Bohemians zanedlouho získal Nekvasil. Exekutor Farkaš jemným pasem hledal nabíhajícího Müllera, jemuž chybělo malinko, aby si balon zpracoval. Bohužel se tak nestalo, hosté se tak ubránili. Třetího gólu se Klokani dočkali. Lehovcův centr od pravé postranní čáry doletěl až k Damaškovi, který ránou o zem s přispěním břevna poslal svůj tým potřetí v zápase do vedení. To dlouho domácí neudrželi. Na šestnáctku totiž dostal míč střídající Praveček. Čerstvý hráč si srovnal balon na pravou nohu a se štěstím procedil balon za Šimanova záda. Klokani se s nerozhodným výsledkem smířit nechtěli, naopak se tlačili i za čtvrtou brankou. Blízko k ní měl střídající Havránek. K němu doletěl Mužíkův centr z pravé strany, avšak záložník Bohemky netrefil balon dle svých představ, následně obrana hostujícího týmů odklidila balon do bezpečí.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FC TÁBORSKO AKADEMIE 3:3 (2:2)
Praha, Uhříněves • neděle 21.04.2024 • 10:15 • 23. kolo ČFL, skupina A

Branky: 10. Liška (Mužík), 30. Damašek, 75. Damašek (Lehovec) - 24. Mach, 39. Šplíchal, 79. Praveček
Rozhodčí: Hoch - Coufal, Melničuk
ŽK: Farkaš - Skopec, Nešický
Diváci: 112

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Janovský, Müller, Petrouš - Lehovec, Farkaš, Jánoš (58. Nekvasil), Damašek - Mužík (89. Skořepa) - Nechvátal (58. Havránek), Liška (58. Pomahač)
Trenér: Dalibor Slezák

FC Táborsko akademie:
Kerl - Šplíchal, Skopec, Sojka, Schindler - Javorek, Kopřiva - Mach, Nešický, Kubovský (73. Praveček) - Matoušek J. (83. Koulousias)
Trenér: Lukáš Zeman