Góly Kovaříka a Matouška zařídily tři body

Bohemka porazila Pardubice také podruhé v sezoně.

Góly Kovaříka a Matouška zařídily tři body

Proti Pardubicím absentoval vykartovaný Petrák, jehož uprostřed obranné trojice zastoupil Vondra. Zranění vyřadilo ze hry Kadlece, a tak se mezi stopery vrátil i Křapka. Od úvodního hvizdu nastoupil také záložník Hála. Na začátku ale byli nebezpeční hlavně hosté. Za pokutovým územím se míče ujal Patrák. Technický pokus talentovaného záložníka ztečoval obránce Klokanů na roh. Do dobré šance se uvnitř šestnáctky dostal i devatenáctiletý Brdička. Útočník Pardubic si převzal přihrávku od Solila a mířil k pravé tyči, kde včas výborně zasáhl Soukup.

Svěřenci trenéra Veselého zahrozili až v patnácté minutě Kovaříkem. Do stříleného centru zkušeného univerzála vložil nohu Icha, díky jehož zásahu neměl Kinský nikterak složitou práci. Zanedlouho získal Kozák míč na Ortizovi poblíž útočnému velkému vápnu. Vydal se s balonem dovnitř a nahrál Hybšovi. Levonohý zadák nestřílel, nýbrž ještě roztáhl hru doleva na Berana. Šikovný záložník si přistrčil balon na pravou nohu, jíž také vystřelil, gólman Východočechů v malém vápně ale dokázal střelu lapit.

Klokani se postupně dostávali častěji do střeleckých pozic. Prekop pod hlavní tribunou vysunul do úniku Kozáka. Mladý útočník si to namířil do šestnáctky, kde proti němu vyběhl Kinský. Forvard Bohemians ještě nahrával pod sebe, žádný ze spoluhráčů ho však nepodpořil.

Poté už se Bohemians mohli radovat. Poblíž rohového praporku se Hůlka dostal přes váhajícího Chlumeckého. Do šestnáctky předal míč Hálovi, který lehounkým centrem na zadní tyč přesně našel Kovaříka. Před ním už byla lehká práce, když jednoduše dopravil balon z bezprostřední blízkosti do sítě.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Zelenobílí se hnali i za další brankou. Hálův centr proletěl šestnáctkou. Míč sebral Kovařík, na jehož prudký nástřel se natahoval Prekop. Jen o pár vteřin později Beranovu přihrávku chytře Hála patou prodloužil k Hůlkovi. Kapitán Bohemky pálil z hranice šestnáctky, ale ránu schytal Prekop. Slovenský útočník díky tomu mohl zakončovat jen kousek za malým vápnem, avšak brankář Kinský vynikajícím reflexem velkou šanci nadvakrát lapil. Do kabin vyprovázel potlesk fanoušků Klokany za jejich těsného vedení.

Krátce po zahajovacího hvizdu druhého dějství se radovaly Pardubice. Zadák Chlumecký přihrávkou na střed branky dal šanci rozvinout akci Patrákovi. Ten toho využil, když prostrčil balon do uličky Sychrovi. Čerstvý záložník se dostal před Hybše a křížnou střelou k pravé tyči srovnal stav utkání.

Obránce Chlumecký měl záhy prsty v další šanci Pardubic. Na útočné polovině se mu podařilo vyhrát hlavičkový souboj pro Sychru. Autor vyrovnávací branky střílel přes Hybše, který ránu tečoval. Soukup měl "vinou" této teči jednodušší práci a balon ukryl do rukavic. Fanoušci se v Ďolíčku dočkali i návratu Jana Matouška. Blonďatého křídelníka ihned o nástupu na hřiště oslovil nabídkou Prekop. Tu Matoušek přijal, ale následnou skákavou ránu zvládl zlikvidovat gólman Kinský.

Bohemka si dokázala vzít své vedení zpět. Hybšův přetažený centr vrátil hlavou do shluku těl Dostál. Nepovedený zásah Solila přiblížil míč k Matouškovi, který dorážkou z malého vápna podruhé v zápase nechal v Ďolíčku propuknout gólovou radost.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Rychlý křídelník se postaral i o další vzruch před pardubickou brankou. S míčem uháněl po levé straně, až se od brankové čáry snažil předložit balon před prázdnou branku Puškáčovi. Jeho úmysl přečetl gólman Východočechů, jenž u pravé tyče přihrávku zachytil. Obrovskou šanci na srovnání vidělo téměř šest tisíc diváků až v nastavení. Po Daňkově průniku nepustil Křapka ke střele Solila. Balon se odrazil k Vackovi, jenž ho dal proti noze Zlatohlávkovi. Střídající útočník byl ve stoprocentní šanci, jíž zahodil, neboť branku Soukupa netrefil. Další příležitost už Klokani svému soupeři nedovolili a dokázali ho porazit také podruhé v sezoně.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Vítězství je pro nás důležité. Dává nám nyní nějaký klid, ale nerodilo se lehce. Pardubice vstoupily do obou poločasů lépe. Prvních dvacet minut od nás nebylo dobrých. Nedokázali jsme si poradit s tím, že v nějaké fázi Pardubice kopaly míče za nás. Na nás ležela určitá deka a vyhazovali jsme zbytečně míče. Druhá část první půle byla v našem podání lepší. Vyjmou gólu jsme měli jetě dvě velké gólovky. Soupeř nevypadal, že by se měl vzpamatovat. V kabině jsme se hecovali, ale do druhé půle jsme vstoupili tak, že ihned inkasujeme. Těžko jsme se do utkání vraceli. Vážím si týmového ducha. Kluci ukázali, že nás nezlomil průběh. Možná o to více si tří bodů vážím. Šancí jsme si vytvořili asi více, ale Pardubice podaly sympatický výkon."

Hlavním partnerem dnešního utkání byla společnost AUTO JAROV. Děkujeme za podporu!

Bohemka TV