Holec zaplatí za každý gól Bohemky 600 Kč

Brankář Peter Holec je za jarní výkony hodně kritizován, ale jeho vůle zachránit tým je určitě stejná jako u ostatních. Dokládá to jeho čin z úvodu jarní části sezóny. Každému střelci branky ve vítězném zápase Bohemky koupí slovenský gólman kartón šampaňského. To znamená šest lahví po 100 korunách. První příležitost ke splnění slibu dostal Holec po minulém zápase se Žižkovem. „Kluci to mají připravené, je to splatné kdykoliv,“ potvrzuje čerstvý dvaatřicátník svá předsezónní slova.

Holec zaplatí za každý gól Bohemky 600 Kč

Myšlenka motivovat hráče takovým způsobem napadla Petera před začátkem jarní části. Z týmu odešel jeho největší konkurent v boji o post brankářské jedničky Kamil Čontofalský a Holec se stal klíčovým mužem v boji o první ligu. „Byl to hec, kterým jsem chtěl vyprovokovat kluky k ještě lepším výkonům. Přišel jsem do šatny a říkám: Kdo dá gól a Bohemka v tom zápase vyhraje, má u mě kartón šampaňského. Bylo to na jednom z tréninků těsně před zahájením jarní části,“ přibližuje zrození nové tradice Peter.

Kisel, Bednář a Polodna mají tedy o zábavu postaráno. Možná se o získaný sekt podělí se zbytkem týmu. Důvod by k tomu zajisté byl. Ve čtvrtek třináctého oslavil narozeniny právě Holec a víkend patří oslavám Koukalových a Kiselových narozenin. „Po zápase s Viktorkou jsme celý týden trénovali v Nymburku, takže nebyl na nic čas. Teď se soustředíme na zápas v Liberci a všechny oslavy jdou stranou,“ zodpovědně podotýká Holec.

Klokani mají podle vstřelených gólů pátý nejlepší útok v lize. 27 branek nedaly například ani třetí Teplice. Ani to Holce nezviklalo a o finanční krach obavy nemá. „Budu rád, když v každém zápase dáme pět gólů a zachráníme se. Tři body jsou mnohem důležitější, než starosti, zda mi vystačí peníze na šampaňské,“ vyvrátil obavy o stav finančního konta. Prémie za vyhraný zápas je v Bohemians 20 tisíc korun. Po zápase s Viktorkou přišel Peter díky své výzvě o necelé 2 tisíce, tedy 10% prémií. „Jsem rád za každou bednu, kterou můžu koupit,“ dodává.

Bohemka má před sebou možná trochu netradiční víkend. Zápas v Liberci hraje až v pondělí (od 16:40 na TV Prima). „V sobotu máme volno a v neděli po tréninku v Ďolíčku vyrážíme na krátké soustřední do Liberce. Jsme psychicky v pohodě a na Slovan si věříme. Snad už nedostaneme takové góly jako v minulých zápasech. Kopec smůly jsme si už vybrali, teď se to musí obrátit,“ věří gólman, který na jaře inkasoval sedm gólů ve čtyřech zápasech.