Brankář Šimon zřejmě vystřídá Holce

Peter Holec v brance, David Šimon na lavičce. Takový scénář jsme viděli už v jedenácti jarních kolech. Proti Příbrami tomu možná bude jinak. Dvaatřicetiletý Holec pustil podruhé v jarní části tři branky v jednom zápase, tentokrát všechny z hranice malého vápna. Trenér Dušan Uhrin mladší už poněkolikáté na jaře musel odpovídat na tiskové konferenci, zda je spokojen s výkony brankářské jedničky. "Jsem vcelku spokojen," držel se Uhrin i tentokrát zásady nevynášet kritiku z kabiny.

Brankář Šimon zřejmě vystřídá Holce

Poprvé ale připustil, že uvažoval o nasazení druhého gólmana Davida Šimona. "Před zápasem jsme se rozhodovali, koho postavíme do branky. Větší zkušenosti nakonec hovořily pro Holce," odkryl předzápasové dilema Uhrin. Ovšem Holec na Hané příliš jistě nepůsobil. Znovu se tak před zápasem s Příbramí otevírá otázka – koho do brány? "Zatím ještě nejsme rozhodnuti, ale je možné, že Šimon dostane šanci," poodhalil možné překvapení hlavní kouč.

Pokud by se trenérský triumvirát rozhodl pro sedmadvacetiletého Šimona objevil by se v brance klokanů už třetí brankář v této sezóně. Čontofalský ani Holec výkony v tomto ligovém ročníku příliš neoslnili, a tak by Šimon mohl při své ligové premiéře snad jen získat. "Přichází krýt záda Holcovi jako dvojka," říkal o něm sportovní ředitel klubu Petr Svoboda v zimní přestávce. Teď by měl Šimon odchytat zbytek jarní části – alespoň to se dá vyčíst mezi řádky Uhrinových výroků.

Na rozdíl od Holce, který má na svém kontě 105 ligových startů, je Šimon ligovým nováčkem. V roce 1995, tedy ve svých dvaceti letech si v dresu Pardubic poprvé zachytal druhou ligu. V současnosti je konto čítá na šest desítek zápasů v této soutěži, ale na šanci o kategorii výše stále čeká. Přestože ho provázejí výborné reference. Vynikající ve vzduchu a velmi mrštný – to jsou základní informace o blondýnovi z Pardubic. Zda to platí, se možná už brzy přesvědčíme.

S perspektivou v zelenobílém dresu jsou na tom oba gólmani podobně – Holcovi končí smlouva k 30.6.2003, Šimonovi ke stejnému datu končí hostování z Pardubic. Jedinou brankářskou jistotou Bohemky pro příští sezónu je tak Martin Charvát, v současnosti na hostování v Semicích. Vedení klubu nyní ale na brankářskou situaci nemyslí. Na pořadu dne jsou důležitější otázky a ke kádru se funkcionáři Bohemians vyjádří až po skončení sezóny.