Na Bohemku jedu vyhrát, vzkazuje Šnajdr

Když <b>Bohuslav Šnajdr</b> před rokem odcházel z Bohemky, trenér Borovička vyslovil známou pravdu: "Šnajdrova špatná vlastnost je jeho příliš dobrácká povaha." Ta mu bránila se výrazněji prát o místo v základní sestavě. Dnes Bob nadálku hrozí klokanům, že přijdou v nedělním utkání o všechny body. Bohemka se v druhém kole druholigové soutěže střetne s týmem HFK Olomouc, kde má Šnajdr jisté místo na levém okraji obrany. "Nemohu se dočkat, na ten zápas se hrozně moc těším. Na Bohemku, kde jsem prožil tři krásné roky i na její fantastické fanoušky," vzkazuje Bob. I když o svých letech ve Vršovicích hovoří s nadšením, na sympatie ke Klokanům bude muset v nedělním zápase zapomenout. Na jeho straně se budou prohánět momentálně asi dva nejšikovnější hráči - Kamenský a Baláž. Toho prvního Šnajdr nezná, ale na Libora Baláže má spadeno. "Nekopne si. A že má formu? Já ji mám ještě větší," směje se bek, který v září oslaví třicáté narozeniny...

Na Bohemku jedu vyhrát, vzkazuje Šnajdr

I když Šnajdra mrzí, že si nezahraje v Ďolíčku, fotbalově to prý vliv na výkon HFK mít nebude, přestože by se na užším hřišti dalo lépe bořit hru favorita. "My se ale nejedeme bránit, jedeme pro body a osobně já si jedu pro vítězství", plánuje zcela vážně velké překvapení. Odvahu mu dodává i úspěch týmu v prvním kole, kdy se jim do cesty neúspěšně postavily Kunovice. "To byl pro nás moc důležitý zápas. Minulý rok jsme zaspali začátek a celý rok za moc nestál. Tentokrát plánujeme být hned za špičkou soutěže, která bude bojovat o postup."

Tým HFK je známý velkou fluktuací hráčů, ani letošní léto není výjimkou. "Odešlo šest hráčů, naopak zamířili k nám talentovaní mladíci, převážně ze Sigmy. Posilou je určitě výborný střelec z MSFL Kořínek nebo zkušený bek Nohavica." Strach, že prst vedení klubu při výběru těch, kteří odejdou, ukáže i na něj, Šnajdr neměl. "Já mám smlouvu ještě na dva roky a sám se také nikam neženu. Nemám už moc fotbalových cílů, ten jediný je hrát dobře za Holice," používá druhý název klubu, který se v neděli v sedmnáct hodin představí na Strahově.