Neměl hrát v základu a nakonec rozhodl

Hvězdou utkání s Jabloncem B byl střelec Miloslav Strnad. Po jeho centru si Severočeši dali vlastní gól, další dvě branky dal Strnad sám. Byl hvězdou nedělního odpoledne, čtyři tisíce diváků mu tleskalo, když v 66. minutě opuště hřiště. "Míla Strnad udělal v zimě velký pokrok a zasloužil si takový zápas," chválil útočníka trenér Bohemians 1905 Zbyněk Busta. "Škoda, že si první gól kopli do branky sami, mohl to být hattrick," litoval Miloslav Strnad. Alespoň se tak vyhnul placení do společné kasy, kde má sazba za hattrick své pevné místo.

Neměl hrát v základu a nakonec rozhodl

Všechny Strnadovy akce v nedělním odpoledni byli krásné. Hned ve druhé minutě centroval a Jindíšek si srazil míč do vlastní sítě. "Viděl jsem nabíhajícího Dalibora Slezáka, chtěl jsem to dát na něj, ale obránci míč nešikovně odvrátili do branky," popisoval první branku. Druhá byla z kategorie exkluzivních. "Kotyza nádherně prudce odcentroval, chvilku jsem přemýšlel, zda mám trefit hlavou, ale nakonec jsem se do toho opřel nohou a vyšlo to," vyprávěl Strnad. Jako autor se podepsal i pod třetí gól Bohemky. "Z přímého kopu jsem chtěl přes zeď překvapit brankáře střelou k bližší tyči, ale zeď se rozestoupila a já to hrál při zemi," smál se nejlepší střelec zimní přípravy.

Strnad patřil na podzim ke stabilním hráčům základní sestavy, ovšem příchod Tomáše Kulvajta velmi zvýšil konkurenci v útoku. V posledních přípravných zápasech Strnad jen střídal, přednost dostávala dvojice Slezák, Kulvajt. Dva dny před zápasem si ale Kulvajt pochroumal vazy v koleni a utkání nakonec sledoval jen z tribuny. Trenér Busta zřejmě se Strnadem původně počítal jen jako s náhradníkem. "To bych nijak nechtěl komentovat," řekl s úsměvem na tuto otázku trenér. "Asi jsem neměl hrát, ale to nevadí. Důležité je, že jsme vyhráli," říkal s nadhledem Miloslav Strnad. Trenér Busta má teď pořádně zamotanou hlavu. Koho vybrat do útoku - nejlepšího střelce týmu Dalibora Slezáka, největší zimní posilu z ligy Tomáše Kulvajta nebo autora dvou branek z prvního jarního zápasu Miloslava Strnada? Trenére, držíme palce.