Zelenobílé peklo v Sazka Areně

Po roce je tu opět halový turnaj v Sazka Areně a představení fanoušků Bohemians. Loni uchvátil zelenobílý dav celou Evropu prostřednictvím Eurosportu a dalších médií. Klokani zvítězili v celém turnaji, porazili všechny šampiony a odstartovali jarní cestu za postupem do nejvyšší soutěže. V sobotu v 15 hodin vyběhnou zelenobílí znovu v Sazka Areně. V prvním zápase čeká na Bohemku Sparta. „Už se moc těším na fanoušky. Loni jsme si to užili, ale v hale může být pokaždé vše jinak,“ říká Pavel Hašek, který se do Bohemky vrací z Teplic.

Zelenobílé peklo v Sazka Areně

Obhájci trofeje mají za sebou tři dny tréninku. Všichni absolvovali testy na FTVS, každý si vyzkoušel i umělý trávník při trénincích na Vyšehradě. „Turnaj je pro nás příjemným zpestřením přípravy. Neklademe si žádné velké cíle, samozřejmě chceme vyhrát, ale fotbal v hale je ošidný a může vyhrát opravdu kdokoliv,“ dodává trenér Zbyněk Busta. V loňském roce Bohemka všechny překvapila, vyhrála z pozice druholigového nováčka, předčila všechny v nasazení a bojovnosti. A v divácké podpoře…
Fanoušci budou znovu největším hnacím motorem Bohemky. Sektory pro fanoušky Bohemians 108 a 109 jsou vyprodané, fanoušci skupují i ostatní. Silné zastoupení budou mít Klokani i v sektoru 111. „Fanoušky pořádně vyburcuju, zase to bude peklo,“ směje se Lombardos, který opět bude nosit masku Klokana a má povolen vstup na plochu.

Fotbalisté Bohemians mají sraz v sobotu po poledni v Ďolíčku a společně se přesunou do Sazka Areny. V sobotu čekají na Bohemku tři zápasy – od 15:00 se Spartou, od 16:20 s Ružomberokem, od 18:20 s Teplicemi. Ze skupiny postupují do semifinále první dva celky. V neděli začíná program znovu v 11 hodin.  Program odstartují týmy, které skončí na posledním místě ve skupině soubojem o 7. místo, pak přijdou na řadu dvě semifinále a souboj třetích týmů ze skupiny. Následuje boj o 3. místo a od 14:20 finále.
Bohemka jede do Sazka Areny s dvacítkou hráčů. „V nominaci se stejně jako loni neobjevují hráči, kteří mají problémy s koleny. Jedná se třeba o Ivana Haška, Marka Nikla, Karla Radu a některé další. V hale je hodně soubojů, jsme na začátku přípravy, takže nechceme riskovat. Ale sestava bude silná,“ říká Busta.

Zpravodajství ze Sazka Areny budete moci sledovat na Virtuálním Ďolíčku, televizní přenos nabízí na internetu server idnes.cz, turnaj vysílá ČT 4 SPORT a EUROSPORT.

NOMINACE BOHEMIANS 1905

1 Sňozík Radek       B
29 Zich Lukáš         B
4 Kunášek Petr
6 Šmarda Michal
7 Vágner Jiří
9 Hašek Pavel
10 Slezák Dalibor  
11 Knakal Martin 
12 Karal Vlastimil
13 Růžička Jan
14 Marek Lukáš
15 Bartek David
16 Moravec Jan
18  Císař Patrik
21 Škoda Milan
24 Pávek Michal
25 Kotyza Martin
30 Morávek Jan
31 Bálek Vladimír
32 Adam Lukáš
34 Polodna Michal
35 Ordoš Michal