Čontofalský tvrdě potrestán za porušení životosprávy

Diváci i novináři se v neděli divili, proč v rozhodujícím zápase o finále Tipsport Cupu proti Teplicím nestojí v brance dosavadní gólmanská jednička <b><font color=yellow>Kamil Čontofalský</font></b>. Ten sledoval utkání pouze jako divák.

Vše osvětlil na tiskové konferenci trenér Vlastimil Petržela: „Čontofalského jsem před zápasem vyhodil z kabiny, protože porušil životosprávu.“ Později celou událost ještě více přiblížil. „Cítil jsem, že v kabině je někdo, kdo předtím pil alkohol. Nechal jsem Vláďu Borovičku zjistit, o koho se jedná. Byl to Kamil Čontofalský. Nikdy jsem se s ničím takovým na Bohemce nesetkal, před zápasem už vůbec ne. Nesnáším, když sportovci pijí alkohol a pokud mi někdo přijde do kabiny opilý, tak pro to neexistuje omluva. Chci, aby byl Kamil okamžitě vyhozen z klubu. Teď o tom jedeme jednat na Bohemku, hráč nám to musí vysvětlit a my se dohodneme na jeho potrestání. Jak říkám, já jsem pro jeho vyhazov“, neskrýval rozhořčení trenér Bohemky.
Nakonec Petržela ještě naznačil dosavadní postavení Čontofalského v klubu: „ Má u nás všechno, na co si vzpomene, pětipokojový byt, auto, vysoký plat. Vzhledem k ostatním hráčům Bohemky je přeplácen. Už na podzim měl problémy s pozdními příchody na trénink. Hráč s těmito podmínkami si nesmí něco takového dovolit.“
Odpoledne přišla zpráva z Dolíčku, že Kamil Čontofalský byl za hrubé porušení životosprávy potrestán pokutou 200 000,- Kč.