Fanouškům se omlouváme, řekl Hoftych

První prohra ve druhé lize a navíc se soupeřem, se kterým se to nejméně čekalo. Ale jen zdánlivě. Vítkovice sice v prvních šesti kolech nezískaly ani bod, ale kvalitou kádru do spodku tabulky rozhodně nepatří. To ukázaly v pátek proti Bohemce, navíc Pražané jim roli usnadnili bojácným výkonem. „Dostali jsme zase brzy gól a pak jsme se nemohli dostat do zápasu. Žádné výmluvy nelze hledat. Můžeme se jen omluvit fanouškům, kteří za námi přijeli, protože takový výkon si nezasloužili,“ řekl po utkání zklamaný trenér Pavel Hoftych. Klokani klesli v tabulce na třetí místo, poprvé v sezoně nevstřelili v utkání ani jednu branku.

Fanouškům se omlouváme, řekl Hoftych

Trenéři udělali několik změn v sestavě. Poprvé po zlomenině palce nastoupil brankář Radek Sňozík. Příliš práce však neměl. Při gólu mohl jen těžko zasáhnout, protože Prohászka hlavičkoval prudce a zcela sám. Další vyložené šance už Vítkovice neměly, spíše pálily mimo branku. Sňozík byl jediným vyslancem marodky, který zasáhl do zápasu. Moravec sice trénuje, ale ještě hrát nemůže, Slezák zasáhne do utkání rezervy po měsíčním výpadku. Lukáš Hartig nabírá kondici a v dalším týdnu už by měl být připraven. Trenéři však sáhli nejen ke změně gólmana. „Zařadili jsme do sestavy Pávka, protože se v tréninku jeví velice dobře a je škoda, že hráč jeho kvalit sedí na lavičce. Zároveň jsme posunuli Marka Nikla do zálohy, aby vyplnil prostor mezi obranou a zálohou, což se nám v minulých zápasech příliš nedařilo. Morávek se vysunul více na hrot a dostal absolutní volnost. Všechno ale zhatil rychlý gól,“ komentoval změny trenér Hoftych.

Proti Bohemce se postavilo mužstvo se zkušenými fotbalisty. Exklokan Kuchař v 9. minutě zahrál rohový kop, na míč si vyskočil osamocený Prohászka a dal jediný gól zápasu. Stejně jako proti Mostu a Hradci Bohemka inkasovala v prvních deseti minutách. „Vstoupili jsme do utkání špatně a soupeř si nás poté držel na distanc. Vítkovice měly i potřebné štěstí, to nám v závěru nepřálo. Ale určitě mi tam chybělo víc rvavosti, abychom s tím utkáním něco udělali,“ posteskl si kouč. V předchozích zápasech se ale Klokani vždy dostali do zápasu a na vedoucí gól soupeře odpověděli. „Doma nás ženou diváci, je to opravdu náš dvanáctý hráč. Sám jsem fotbal hrál, mohu to posoudit. Ve Vítkovicích byl prostě den blbec. Chcete, chcete, ale nic vám nejde. Musíme ale chtít víc, tohle prostě nestačí,“ zdůraznil trenér.

Závěr zápasu se odehrával před brankou Vítkovic, ale několik závarů vyrovnáním neskončilo. „Míče se odráželi všude možně, jen ne k nám. Ale to byl trest za náš výkon v celém utkání. Prostě je co napravovat a fanouškům je potřeba se omluvit,“ dodal Hoftych.