Pro tři body na sever Moravy?

Největší překvapení loňské druhé ligy, které letos zažívá typickou „kocovinu“ z první úspěšné sezony. Stejně tak, jako loni nikdo nečekal, že by Fulnek mohl skončit na šestém místě tabulky jen s pětibodovou ztrátou na druhou postupovou příčku, asi nikoho nenapadlo, že se letos bude krčit u samotného dna. Přesněji na předposledním místě se stejným bodovým ziskem jako poslední Vítkovice. Takovou hrůzu určitě nečekal hlavně trenér Václav Daněk, kterého neutěšené výsledky čerstvě připravily o židli. My se díky tomu nacházíme ve velmi podobné situaci jako před třemi týdny. Opět cestujeme na daleký sever Moravy, na půdu sestupem ohroženého soupeře s čerstvě vyhozeným trenérem. Věřme, že tímto veškerá podobnost končí a náš výkon i výsledek bude ve Fulneku o poznání jiný než ve Vítkovicích.

Pro tři body na sever Moravy?

O historii fotbalu ve Fulneku se toho na webových stránkách místního klubu moc zjistit nedá, tedy přesněji vůbec nic. Proto si řekněme alespoň pár slov o městě samotném. Fulnek leží na historické Jantarové stezce, která spojovala Pobaltí se Středozemím. První doložená zmínka o městu pochází z konce 13. století. Působila zde Jednota Bratrská v čele s J. A. Komenským. Komenský strávil ve Fulneku nejkrásnější roky svého života. Dominantou šestitisícového města je zámek, který je ovšem v soukromém vlastnictví a je pro veřejnost nepřístupný. K vidění je tak památník J. A. Komenského, barokní Knurrův palác či městská zvonice Černá věž se šindelovou střechou.

Fanoušky však bude přeci jen více zajímat fotbalová současnost mužstva Fotbal Fulnek a.s.,. Jak již bylo řečen, až to tohoto týdne ho trénoval bývalý reprezentační útočník Václav Daněk. Po jeho odvolání povedou tým dosavadní asistenti Daniel Kutty a Tomáš Chlebek. Mezi nejznámější a nejzkušenější hráče patří bezesporu exostravský záložník Radek Slončík a bývalá opora olomouckých zadních řad Michal Kovář.

Zatímco v loňské sezoně se Fulneku nebývale dařilo a často potrápil i největší favority, letos se výsledkově i herně trápí. Odvolaný trenér Daněk k tomu v týdnu poznamenal: „Věděl jsem, že druhý rok v soutěži bude těžší, protože soupeři už nás znají. Přesto jsem nečekal, že budeme hrát o záchranu. Hráči si nevěří a v tom je ten problém," hodnotil další neúspěšný výsledek někdejší vyhlášený kanonýr. Právě koncovka trápí štiku minulé sezony nejvíce. Po devíti kolech mají fotbalisté na kontě osm branek. Na druhou stranu my jsme jich dali jen o dva více.