Jsme na vítězné koleji, pojedeme dál?

Už v pátek se fotbalisté Bohemians vydají na Moravu, kde je v sobotu čeká zápas se Slováckem. „Na Moravu jezdíme vždy den předem, teď tam budeme navíc ještě v pátek odpoledne trénovat,“ říká kouč Pavel Hoftych, který na Slovácku v minulých letech také působil. „Vzpomínám na to rád, zažil jsem tady skvělou práci s mládeží v juniorce, kdy se do velkého fotbalu dostávali kluci, kteří teď hrají pravidelně ligu.“ Teď se ale na stadionu v Uherském Hradišti posadí na lavičku hostí. „Slovácko má kvalitní tým, který je zatím za očekáváním. Mají fotbalový projev, což není typické u všech týmů druhé ligy,“ dodává kouč.

Jsme na vítězné koleji, pojedeme dál?

Na stadionu Slovácka čeká na fanoušky určitě dobrá atmosféra. Slovácko je vyhlášené výbornými fanoušky, slyšet budou určitě i zelenobílí příznivci, kterých se očekává několik stovek. „Těším se na návrat na Slovácko, ale doufám, že s úsměvem pojedu i domů. Chceme potvrdit návrat na vítěznou vlnu. Musíme do toho dát srdce, které bylo vidět proti Karviné, to je základ všeho,“ burcuje Hoftych. V sestavě ještě nemůže počítat s potrestanými Slezákem a Kunáškem. Oba si odsedí poslední zápas, Kunášek dokonce nastoupí už v neděli za rezervu v Hradci Králové. „Máme tam další zdravotní problémy, zejména v ofenzivě. Otazník visí nad Hartigem i Ibragimovem,“ říká kouč.

Slovácko se sice nepohybuje ve vrchních patrech tabulky, ale v zápasech nepodává špatné výkony a má často i smůlu. Naposledy v Sokolově ale prohrálo 0:3. „Zase jsme doplatili na individuální chyby. Na jeden gól jsme soupeři doslova přihráli. Možná se vám to zdá už jako výmluva, ale ono je to skutečně důvod našich nezdarů. Vždyť i v Sokolově jsme hráli celkem vyrovnanou partii a domácí si zase tolik vyložených šancí nevypracovali. Dokázali však potrestat naše chyby. My jsme se nedokázali prosadit a co víc, poprvé jsme vystřelili na bránu až ve druhém poločase," řekl trenér Stanislav Jurkemik pro webové stránky Slovácka. „Přechody do útoku děláme samo zřejmě i na tréninku. Tam všechno funguje, ale přijde zápas a s ním soupeř a všechno je jinak. Právě s tímto máme největší problémy. Že máme problémy s důrazem v osobních soubojích, je o nás už všeobecně známo a musíme se s tím sami porvat," dodal trenér Slovácka.

Utkání začíná v sobotu v 17 hodin a vstupenky na zápas koupíte v pátek ve fanshopu na stadionu Bohemians od 11 do 17 hodin a v sobotu přímo na stadionu Slovácka.