Nový web Bohemky odstartoval

Internetové stránky Bohemky začaly první etapu své proměny.

Samé devítky provázely start nového webu Bohemians 1905. Od 9. 9. 2009 mají fanoušci Bohemians možnost prohlížet nové stránky Bohemians, které jsou na startu své nové éry. „Internetové stránky patří Družstvu fanoušků Bohemians a na jejich vývoji a provozu se podílí především dvojice Tonda Jelínek a Roman Enderst, kterým patří velký dík za to, co pro fanoušky odvádějí. Současná změna je jen začátkem budování nového webu, protože se změnilo především technické zázemí stránek a editační systém. To fanoušci přímo nevidí, ale poznají to na službách, které jim budeme postupně nabízet,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

Téměř roční budování nového systému webu má za sebou první etapu – to je vybudování kompletně nového editačního systému a základní nový vzhled stránek. „Museli jsme spustit stránky již v této verzi, abychom mohli postupně dělat další nadstavbu. Již máme připravený kompletní nový vzhled, který bude hodně podobný tomu, který v současné době využívá eshop, jehož autorem je Tonda Rambousek. Vše postupně dotváříme tak, aby se shodovalo s korporátní identitou klubu a vše bylo v jednotném kabátě,“ říká Roman Enderst, webmaster webu Bohemians 1905. Antonín Jelínek, mimochodem i předseda Družstva fanoušků Bohemians, stál u zrodu webu již v roce 1997. „Prvním krokem k vývoji nové verze stránek byl přechod webu Bohemians 1905 na vlastní server na začátku letošního roku. Nyní jsme web poprvé kompletně přestavěli. Díky novým technologickým možnostem máme daleko více prostoru pro nové služby pro fanoušky, tyto služby budeme postupně doplňovat. Zároveň bychom byli rádi, aby nám lidé psali své poznatky do příslušného diskusního fóra. 
Budeme rádi za každou připomínku. Je to web pro fanoušky, takže chceme plnit jejich přání. Chceme ale upozornit, že co se týče grafického vzhledu, tak dojde ještě k úpravám. Bylo ovšem nutné spustit web kvůli časové náročnosti administrace dvou verzí stránek - starých a nových. Novou verzi stránek jsme intenzivně testovali od července a postupně se dopracovali ke stabilní verzi, kterou fanouškům předkládáme,“ říká Antonín Jelínek.

Nový web nabízí přehlednější grafiku v uzavřeném bloku, přizpůsobenou aktuálním možnostem webových prohlížečů a monitorů uživatelů stránek. Základem zpravodajství jsou zápasy, od kterých se vše odvíjí. Články jsou přidávány k jednotlivým zápasům, vše najdete přehledně u sebe, stejně jako videa a fotografie, které se zápasem souvisí. Velkých změn dostály fotogalerie, které jsou nyní přímo provázány se zápasy, články a osobami. Novinkou je systém vyhledávání, který návštěvníkům stránek umožňuje hledat v článcích, fotografiích a diskuzních fórech. Posunem vpřed jsou také služby, které může nový web poskytnout mládežnickým týmům. „Celkově chceme, aby byl web přehlednější pro fanoušky a každý si zde našel svoji oblíbenou část. Teď jsme dokončili technologickou přestavbu, pak náš čeká obsahová,“ dodává Roman Enderst.