Klokani v reprezentačních dresech

Azizův Uzbekistán vyhrál, Csehova slovenská jedenadvacítka prohrála. V kvalifikaci o ME do 19 let reprezentovali Marek Hovorka a Guido Tepshi.

Klokani v reprezentačních dresech

Hned několika hráčů se týká a týkat bude reprezentační přestávka, která v těchto dnech probíhá.

Nejdříve ze všech zasáhl do bojů v reprezentačním dresu člen české devatenáctky Marek Hovorka, o jehož příspěvku k výhře 3:1 s Kyprem jsme psali. V dalším kvalifikačním utkání s domácí Maltou již šanci nedostal, ale i tak svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka zvítězili 4:0 a zajistili si postup do další kvalifikační fáze. V posledním utkání skupiny, ze které postupují první dva celky, se o prvenství utkají mladí čeští reprezentanti s tradičně silnými Holanďany. V dresu albánské reprezentace v rámci kvalifikace ME do 19 let nastoupil k zápasům s Italií a Irskem také útočník A dorostu Bohemians 1905 Guido Tepshi, ale ani on nemohl zabránit prohře 0:5, resp. 0:2 s favorizovanými celky.

V pátek přetáhl přes hlavu reprezentační dres slovenské jedenadvacítky Martin Cseh, který nastoupil do druhého poločasu přípravného zápasu s účastníkem slovenské nejvyšší soutěže FK Senica. Mladý obránce Bohemians vstoupil do utkání ve druhém poločase, kdy jeho tým prohrával 0:2. I Martinovým přičiněním již svěřenci Borise Kitky neinkasovali, a tak utkání skončilo stejným poměrem, jako úvodní dějství. Cseha však čeká ve středu daleko důležitější zápas, kdy se jeho tým pokusí na domácí půdě ve Zlatých Moravcích přehrát Chorvatsko a přiblížit se tak postupu na Mistrovství Evropy.

Dalšího reprezentanta má Bohemka až v exotickém Uzbekistánu. Aziz Ibragimov patří mezi opory tamní reprezentace, za kterou nastoupil v úvodním utkání kvalifikace o postup na asijský šampionát v základní sestavě.
V zápase proti Malajsii odehrál Aziz poločas, který skončil bezbrankovou remízou. V druhém dějství to bylo gólově lepší a domácí celek vyhrál 3:1. Odveta se hraje ve středu v malajském Kuala Lumpur.

Premiérovou nominaci do reprezentace do šestnácti let obdrželi hráči mladšího dorostu Bohemians 1905 Petr Nerad a Luboš Horáček. Mohou se tak chystat na dvojzápas v Irsku, který se uskuteční příští týden. Jako náhradník je v nominaci uveden vršovický šutér Marek Barták.