Rychlík v roli kustoda

Potrestaný obránce Bohemians strávil utkání s Kladnem na lavičce.

Rychlík v roli kustoda

Den v roli kustoda prožil levý bek pražských Bohemians Jiří Rychlík. V sobotu se jinak stabilní člen základní sestavy vršovických nemohl z důvodu karetního trestu zúčastnit ligového utkání s týmem Kladna, ale i tak chtěl atmosféru důležité bitvy prožít co nejblíže svým spoluhráčům. V oficiálním zápise k utkání jste se tak mohli u kolonky kustod dočíst dvou jmen. Jedno patřilo Miroslavu Šimečkovi, který tuto roli v Bohemce zastává od léta 2008, druhé jméno bylo překvapující - JIŘÍ RYCHLÍK.

Ačkoliv toto je poměrně běžná praxe a například majitel Příbrami Jaroslav Starka je v zápisech o utkání veden jako vedoucí mužstva, aby měl přístup na lavičku, tak u Jiřího Rychlíka nešlo pouze o administrativní úkon. Do kustodské práce se zapojil s plnou vervou.

Právě dnes slaví zadák Bohemians své dvaatřicáté narozeniny a předčasný dárek v podobě nové funkce si dal sám sobě již v sobotu: "Jirka se nové funkce ujal velmi dobře. Už v půl jedenácté se mi hlásil na směnu v Ďolíčku. Měli jsme tu spoustu práce s přesunem věcí na Strahov a Jirka nám moc pomohl. Všechno proběhlo dobře. Zúčastnil se vlastně celého kustodského programu dne včetně přípravy šatny před utkáním. Přidal i nadstavbu v podobě hecování kluků. Je to od něj i hezké v tom ohledu, že ukázal, že žije s mužstvem," ocenil Rychlíkův přínos týmu masér a kustod v jedné osobě Miroslav Šimeček.

Rychlíka tak od kontaktu s mužstvem neodradila ani čtvrtá žlutá karta, kterou obdržel v diskutabilním utkání s Příbramí. "Moc jsem chtěl být s klukama, na tribuně je to o úplně něčem jiném. Takhle jsem byl de facto v kontaktu se hřištěm. Moc mě ta práce bavila, ale samozřejmě je lepší být na hřišti jako hráč. Domluvil jsem se s trenérem a sekretář Koubek říkal, že to nebude žádný problém. Tak jsme akorát hledali funkci, která by pro mě byla optimální," usmívá se dnešní oslavenec Rychlík.