Hráči absolvovali testy na FTVS

Klokani se ve čtvrtek zapotili na pásu.

Hráči absolvovali testy na FTVS

Ligový podzim sice již skončil, ale fotbalisty Bohemians 1905 čeká stále velké množství práce. Sezóna se "dohrává" po všech směrech, a tak svěřenci Pavla Hoftycha dnes absolvovali výstupní testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu.

"Výsledky mi ukážou, v jakém stavu jsme dokončili sezónu, i to jak na tom momentálně jsou jak hráči zdraví, tak ti po zranění. Vcelku vzato je to nepříjemné vyšetření a i z psychologického hlediska mi to ukáže, jak je kdo schopný se s tím porvat. Samozřejmě z tréninku ten morální výkon všech hráčů známe, ale tady je to zase o něčem úplně jiném. Navíc nám to ukáže i to, jak zatěžovat hráče směrem k zimní přípravě," vysvětluje posezónní testy trenér týmu Pavel Hoftych, který přidává i své postřehy ohledně výsledků: "Ty hodnoty budeme mít od profesora Bunce až příští týden, momentálně bych to hodnotil jen podle stavu, tak jak jsem to viděl a ten je hodně uspokojující."

Trenér Pavel Hoftych si pochvaloval úroveň testů a již myslel na začátek zimní přípravy: "Individuální plány budou přizpůsobené těm testům. Osobně jsem hodně zvědavý na kluky, co se vrací z hostování. Může nám to porovnat trénovanost kluků v jiných klubech, což mě opravdu hodně zajímá. Potřebujeme přípravu optimalizovat, aby měli všichni stejnou startovní čáru." 

Hráči nejprve absolvovali standardní měření výšky a váhy nebo například tlaku. Následoval test stability obou dolních končetin. Posléze byla testována jejich minutová výdrž a pak přišel test nejtěžší - běh na pásu s postupným zvyšováním zátěže až do úplného vyčerpání. "Bylo to hodně nepříjemné a jsem rád, že to mám za sebou," oglosoval zátěž středopolař Jan Štohanzl, který ač téměř čtrnáct dní netrénoval, patřil výsledky k těm lepším z týmu. "Trenér mě na pásu hecoval, což docela pomáhalo. Hlavně teda ze začátku, když člověk ještě vnímá, pak když už jsme se dostal na ty vyšší stupně, tak už jsem nevnímal vůbec nic," říkal po testech ofenzivní záložník již s viditelným úsměvem na rtech.

Moc úsměvu nepobral Michal Pávek, kterého jsme o jeho dojmy poprosili téměř okamžitě po slezení z běžeckého pásu: "Je to hrozný," zněla všeříkající odpověď hráče, který již podobných testů zažil nepřeberně. Avšak do hodnocení, jestli je to postupem času lepší nebo horší, se defenzivní záložník Bohemians nepouštěl: "Já nevím jak pro koho, ale pro mě je to pořád strašný."

Hráčům skončil den útrap a v pátek se jdou odreagovat na pokračování hokejové bity o krále Vršovic. Od 9 hodin v hale naproti vršovickému nádraží.