Česká liga mladších žáků (U13)
AC Sparta Praha
0:4 (0:1)
Bohemians 1905
středa 19. srpna 2009 15:15
Branky
8. a 33. Brak, 41. Kumprecht, 60. Čapek.
ŽK Bohemians
Brak.
Sestava Bohemians 1905: Dařina – Begić, Tomič, Skuček, Šulc – Blecha (58. Nezbeda), Čapek, Brak (42. Mboussa), Štochl (31. Dědina), Klouček – Kumprecht (49. Puczok).
Místo zápasu
TC Strahov

Reporáž

V dnešní předehrávce 1. kola jsme se utkali se Spartou Praha na jejím Tréninkovém centru na Strahově. Náročný program nám namíchal tohoto velice silného soupeře doprostřed týdne. Sparta se utkala již v pátek v Mladé Boleslavi s místním celkem a remizovala tam 2:2, takže všem chtěla ukázat, že to byl pouhý výpadek a měli o to větší motivaci. My jsme hráli až v neděli s Jabloncem, který jsme doma porazili 6:0, ale nyní nás čekal jiný soupeř!

TOTO VÍTĚZSTVÍ JSME SE ROZHODLI VĚNOVAT VÁŽNĚ NEMOCNÉMU ŠÍMOVI TRČKOVI, KTERÝ S NÁMI OD NOVÉ SEZÓNY BOHUŽEL NEMŮŽE BÝT. JSME S TEBOU ŠÍMO !!!

Začátek utkání všem ukázal, že zápas bude vyrovnaný. Na obou stranách se sice prokazovala menší nervozita, ale postupem času do toho oba dva týmy dávali maximum. Do první větší šance se dostala Sparta, když se po nervózní rozehrávce nově složené stoperské dvojice Tomič – Skuček řítil sparťanský útočník sám na gólmana. Jenže Adam Dařina zřejmě využil toho, že všechny kluky ze Sparty zná a již od začátku utkání působil v bohemácké bráně sebejistě! A tak otěže utkání do svých rukou pomalinku brali právě Klokani. V 8. minutě na pravé straně vhazoval míč do hřiště kapitán týmu Filip Blecha. Pro něj si seběhnul Vojta Brak a po zpracování se napřáhnul z dobrých pětatřiceti metrů a poslal balón obloučkem přímo pod břevno. Gólman domácích neměl šanci.

Sparťani začali být kapku nervózní a nevycházeli jim už ani jednoduché přihrávky. Nervozita se na kopačky domácích vlévala více a více. Za celé utkání sparťanští hráči nevystřelili ani jednou na branku, a i proto začali pykat!

Do druhého poločasu přišel na hřiště jako oživení do středu hřiště Honza Dědina, který nahradil Filipa Štochla. A ve 33. minutě se mohli hosté radovat znova! Po standardní situaci se do balónu opřel opět „Karlos“ a mohli jsme oslavovat!! A kluci dokonce oslavovali na hřišti. Jenže na vlastní polovině. A rozhodčí na nic nečekal a písknul do píšťalky a domácí mohli hned rozehrát. Naštěstí pro nás toho nevyužili a obrana se stačila zformovat a zacelit díry. A trenér týmu Köstl svým svěřencům za taktickou chybu pěkně od plic vyčinil.

Kolem desáté minuty se Vojta nebezpečně srazil s jedním ze soupeřů a odnesli to u obou hráčů kotníky. Vojta za to uviděl dokonce i žlutou kartu, ale od té doby měl problémy na nohu vůbec došlápnout. Rychlý obstřik nezabral, tak jsme museli přichystat střídání. Ještě jsme šli ale s Brakem v sestavě zahrát rohový kop. „Fido“ rozehrál, odražený balón na vápno kam si nabíhal Vít Kumprecht a s velkým nápřahem poslal míč k tyči. Neuvěřitelné. Vedeme 3:0! Poté musel ale již Vojta, do té doby bezpochyby nejlepší hráč na hřišti, odstoupit kvůli zranění. Snažili jsme se udělat pro Vojtův návrat na hřiště vše, dokonce jsme 5 minut hráli jen v deseti a snažili jsme se ho všemi dostupnými způsoby "oživit", ale nakonec to opravdu nešlo. Jeho post zabral na hřišti Michael Mboussa, který se rval o každý balón! Adam vzadu neměl moc práce, ale to se nedá říct o obraně. I když se Spartě moc nevedlo, uměla občas naší defenzivní řadě zavařit. Ale Šulc, Skuček, Tomič a Begić všem na Strahově ukázali, že fotbal hrát umí! Kombinační hrou se Klokani snažili vyhrabat i z blízkosti svého vápna, za což si zasloužili několikrát i potlesk tribuny bývalého spartakiádního stadionu.

Pak přišla zřejmě nejhezčí akce zápasu. Dědina přinusul míč na levou stranu, kde sérií narážeček udělalo duo Blecha-Čapek postavilo Sparťany do role statistů. Tímto způsobem se Čapek dostal až k zakončení, ale Štorce v bráně Sparty nepřekonal. O pár minut později ještě přišla obrovská dvojšance Bohemky, ale Štorc chytil během 10 vteřin dva jasné góly.

Blížil se konec zápasu a ze hřiště odchází kapitán týmu Filip Blecha. Jeho pravá strana byla po celý zápas v pohybu a Filip se nezastavil ani na chvilku. Do hry za něj šel Jakub Nezbeda. A tomu se říká střídání. Po necelých dvou minutách strávených na hřišti se k balónu dostal právě Kuba. Viděl nabíhajícího „Čápu“ uprostřed hřiště, přesným balónem ho vysouvá mezi sparťanské stopery a David chladnokrevnou střelou k tyčce zvýšil skóre na konečných 4:0. Více se stát ani nemohlo. Rozhodčí ukončil utkání a na lavičce Bohemky zavládla euforie. Takovýto výsledek snad nikdo nečekal.

Kloubouk dolů před hráči! Je to vynikající výsledek!

Zápas se povedl celému týmu, což je pro další utkání hodně pozitivní, a vyzdvihujeme práci všech.

Právě v tomto utkání jsme ukázali, že jsme TÝM !!!

Trenér Jaroslav Köstl: "Troufám si tvrdit, že naprosto zasloužené vítězství nad mistrem republiky z roku 2006. Celé utkání jsme vycházeli ze zajištěné obrany, ale i tak jsme v některých fázích zápasu Spartu jasně přehrávali. Mrzí mě jen naše pasivita v některých pasážích zápasu. Jinak jsme podali týmový výkon, za který si kluci zaslouží absolutní uznání všech. Je to krásný pocit vyhrát na Spartě a u mě je to ještě umocněné tím, že jsme hráli proti týmu, který jsem před příchodem na Bohemku trénoval."