Přebor mladších přípravek (U10)
Viktoria Žižkov
3:6 (2:4)
Bohemians 1905
sobota 5. září 2009 8:30
Branky Bohemians
Štěpánek, Grossmann, Musil, Novák, Traore, Strnad.
Sestava Bohemians 1905 1.poločas
Křivohlavý - Ciprys, Peter - Štěpánek, Klečánek, Apeltauer - Grossmann, Zvoníček.
Sestava Bohemians 1905 2.poločas
Křivohlavý - Heč, Žambůrek - Traore, Musil, Strnad - Vakoč, Novák.
Místo zápasu
Horní Počernice

Reporáž

V sobotu, v brzkých ranních hodinách, jsme odehráli své první mistrovské utkání v této sezóně. Jelikož se zápas hrál již v 8:30 ráno, byli jsme týmem, který celou sezónu odstartoval prvním výkopem. Naším soupeřem byla FK Viktoria Žižkov, která nás přivítala ve svém tréninkovém centru v Horních Počernicích.

Od úvodního zápasu jsme si slibovali především zlepšení herního projevu oproti turnaji v Písku a chtěli jsme pokračovat ve snaze o naší hru. Bohužel kvalitu utkání velmi ovlivnily podmínky, které na hřišti panovaly. S umělým povrchem bychom se ještě dokázali vyrovnat, ale bohužel se přidal i velký vítr se střídavými přeháňkami a pro hráče obou týmu bylo velmi těžké soustředit se na přesnou přihrávku nebo vedení míče.

Úvod utkání pro nás nebyl příliš povedený a po opakovaných nepřesnostech v rozehrávce jsme soupeři nabídli několik brankových příležitostí. Ty ale soupeř prováhal nebo je pochytal velmi dobře chytající Křivohlavý. Postupem času jsme si dokázali přivykat na podmínky na hřišti, začali soupeře přehrávat a vytvořili jsme si i několik šancí. Bohužel efektivita v koncovce bude zjevně naším největším problémem. Nakonec jsme se dokázali prosadit a postupně jsme navýšili vedení až na 3:0. To nás, ale uspokojilo a předali jsme otěže zápasu opět do rukou domácích, kteří si námi nabídnuté příležitosti tentokráte nenechali proklouznout mezi prsty a snadno se přiblížili na rozdíl jediné branky 2:3. Tento stav byl pro nás varující, ale naštěstí netrval dlouho, protože jsme těsně před poločasem střelou z dálky odskočili na rozdíl dvou branek.

Druhé dějství zdaleka nenabídlo tolik zajímavých momentů jako poločas první. Počasí přeci jenom udělalo svoje a hráči obou týmů, stejně jako diváci, spíše hledali cestu jak se zahřát, než aby své myšlenky soustředili na fotbal. Hrál se fotbal, který většinou končil v autu z důvodů nepřesností v přihrávce. Vždy když už akce vypadala, že míří ke zdárnému konci, skončil míč na kopačce soupeře nebo v zázemí a k ohrožení branky nedošlo. Přesto se nám podařilo přidat další 2 branky a v klidu dohrát zápas. Viktorka už se zmohla pouze na kosmetickou úpravu a oba soupeři se rozešli poměrem 3:6 pro hosty z Vršovic.

"Jsem rád, že nám úvod sezóny vyšel a vykročili jsme do soutěžního ročníku vítězstvím. Velká škoda, že nám počasí nepřipravilo kvalitnější fotbalové podmínky a mnoho krát brzdilo kvalitu hry, kdy si kluci chtěli dát správnou přihrávku, ale míč v kombinaci umělky s větrem zrychlil a stal se nechytatelným pro přijímajícího hráče. Pozitivem utkání je, že se nám povedlo vstřelit 6 branek a v zápase se objevilo opět několik zajímavých kombinací. V tréninku musíme zapracovat především na proměňování šancí a zpracování míče, což nám v zápase dělalo opakovaně velký problém."