Přebor mladších přípravek (U10)
Bohemians 1905
8:1 (4:0)
Háje - SOS
neděle 13. září 2009 9:00
Branky
Apeltauer 2, Novák 2, Štěpánek 2, Musil, Pejša.
Sestava Bohemians 1905: Křivohlavý - Nejeschleba, Zvoníček, Ciprys, Heč - Strnad, Novák, Štěpánek, Musil, Apeltauer, Grossmann - Pejša, Podrazil, Čakurda.
Místo zápasu
Vítkov

Reporáž

V nedělním dopoledni nám program vyplnilo druhé kolo Pražského přeboru, když jsme v premiéře na domácím hřišti přivítali družstvo FC Háje SOS. Po úvodním střetnutí v Horních Počernicích proti Viktorii Žižkov jsme nastupovali se stejným cílem a to naplno bodovat a snažit se o kvalitní hru.

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a od úvodního hvizdu byl na hřišti jasné, kdo je domácí. Hráli jsme aktivně, napadali jsme a dostávali jsme se do zakončení. Bohužel nám opět chybělo v zakončení trochu štěstí a z brankových příležitostí jsme nedokázali vyprodukovat nic víc než závary před brankou a rohové kopy. Když už se zdálo, že náš tlak ustane a nedokážeme z něj nic vytěžit, tak udeřilo. Po opakovaném rohu se k míči dostal Apeltauer a poslal náš tým do vedení - 1:0. Vstřelený gól nám vlil další sílu do žil a vzápětí po akci Strnada, který našel před brankou Musila, který přesně zakončil, jsme se radovali znovu - 2:0. Po druhé brance jsme kontrolovali hru, měli míč častěji na kopačkách, ale nedokázali jsme převahu proměnit v další vstřelený gól. Vždy chybělo správné načasování nebo větší přesnost při finální přihrávce před branku. Tento stav, ale změnil Novák, který po jedné z mnoha individuálních akcí na levé straně se dokázal dostat ke střele a z velkého úhlu dokázal míč poslat přesně do sítě - 3:0. Ke konci poločasu se náš tlak opět stupňoval a přišel i další gól. Lukáš Musil přebral míč ve středu hřiště a přihrávkou vybídl ke skórování na pravé straně nabíhajícího Štěpánka, který neváhal a střelou z první navlékl na náš gólový korálek další kamínek - 4:0. Do poločasu ještě diváky zvedl ze sedadel sporný moment, kdy rozehrál Pejša rohový kop na Lukáše Cipryse, který orazítkoval pouze břevno soupeřovy branky.

Ve druhém poločase jsme nechtěli podlehnout opojení ze 4 gólového vedení a naopak se snažit ještě navýšit vedení o nějakou tu branku. Bohužel výsledkem vstupu do druhé půle byly soupeřovy šance, které likvidovala obrana nebo opět velmi dobře chytající Tomáš Křivohlavý. Po několika příležitostech soupeře se nám začala lepit na nohy nervozita, což bylo znát opět hlavně při rozehrávce, kdy jsme vinou nepřesností při zpracování míče nebo při nedostatku pohybu pro přihrávku přicházeli o velký počet míčů. To dokázal soupeř potrestat a po dobře vyřešené situaci 2 na 1 zakončil akci střelou do prázdné branky - 4:1. Po obdrženém gólu jsme koncentraci na zápas přeci jenom zlepšili a odměnou nám byl vstřelený gól Štěpánka, který si naběhl na zadní tyč, kam mu míč naservíroval po vyhraném souboji v křídle Čakurda 5:1. Dalším hezkým fotbalovým momentem byla individuální akce Pejši, který si poradil s přesilou soupeřů a umístěnou střelou k tyči nedal brankáři šanci - 6:1. Další branka byla také po individuální akci, tentokrát Novák prošel středem hřiště a opět přesně zakončil - 7:1. Poslední zářez jsme přidali v úplném závěru, kdy svůj druhý gól v utkání vstřelil Apeltauer - 8:1.

Trenér Martin Vanko: "Stejně jako po prvním kole jsem rád za vysoký počet vstřelených gólů. Mohlo jich být sice více, ale i 8 branek za utkání je slušné číslo. Chválím náš výkon především v úvodu a úplném závěru zápasu, kdy se nám dařilo soupeře jasně přehrávat a jednoduše jsme si dokázali vytvářet nebezpečné situace před soupeřovou brankou. V momentě, kdy jsme již před brankou soupeře se musíme snažit o více klidu a zbytečně celou situaci neuspěchat, tak aby byla přesná finální přihrávka, stejně jako klid a soustředění na zakončení. Závěrem ještě musím vyzdvihnout výkon všech hráčů, kteří nastoupili proti Sokolu Cholupice a velkým brankovým i herním rozdílem soupeře přehráli a pobavili všechny přítomné"